Τα… σαρκαστικά άπαντα του Αριστοφάνη

Τα… σαρκαστικά άπαντα του Αριστοφάνη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολόκληρος ο Αριστοφάνης θα κατακλύσει τη σκηνή του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων της Καβάλας, στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Φιλίππων, με την απλή υπόσχεση του γέλιου. Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, με την καλοκαιρινή του παραγωγή, υπό τον τίτλο «Αριστοφανιάδα», αύριο Σάββατο, στις 21.00, κάνοντας πράξη μία σπαρταριστή ιδέα της ομάδας ΙΔΕΑ.

Ποια είναι η ιδέα; Ο Αριστοφάνης, έχοντας περάσει στην άλλη όχθη, αυτή των νεκρών, ξαφνικά, κατά τη διάρκεια μιας έντονης πρόβας, παρακαλεί τον Αδη και τους θεούς να του χαρίσουν λίγες ακόμη ημέρες ζωής, ώστε να ολοκληρώσει την παράσταση που έχει αφήσει στη μέση.

Το κοινό, με τους γρήγορους και ξεκαρδιστικούς ρυθμούς της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, θα γίνει μάρτυς όλων των μεγάλων πρωταγωνιστών του αρχαίου κωμωδού, σε μία παρέλαση των γνώριμων στοιχείων των αριστοφανικών κωμωδιών.

Προβοκάτορας, αθυρόστομος, δηκτικός, ακραία και σαρκαστικά κριτικός, δίχως να φοβάται θεούς και δαίμονες (αν και στην παράσταση τους παρακαλεί να του δώσουν μια πίστωση χρόνου!), ο Αριστοφάνης θα ξεδιπλωθεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, σε μια δροσερή, όπως λένε οι συντελεστές, παράσταση, όπου όλα τα είδη της κωμωδίας θα λάβουν τον ρόλο που τους αξίζει.

Η δραματουργική επεξεργασία και η σύνθεση των κειμένων είναι της ομάδας ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) και του Δημήτρη Ζουγκού. Η σκηνοθεσία και η μουσική είναι διά χειρός Κώστα Γάκη, ενώ sound designer και επί σκηνής μουσικός είναι ο Στέφανος Τορτόπογλου. Τα σκηνικά είναι της Παναγιώτας Κοκκορού, τα κοστούμια της Βασιλικής Σύρμα και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

Τους αριστοφανικούς, θεότρελους ρόλους ερμηνεύουν οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή