Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Κουρέας» για μικρούς θεατές

Καβάλα

Δεν είναι παραμύθι. Είναι, όμως, ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο μουσικό παραμύθι. Εχει, δηλαδή, μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ και μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση. «Ο κουρέας της Σεβίλλης» σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζεται την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Το θεατρικό έργο του Μπομαρσέ έγινε πασίγνωστο όταν ο Τζοακίνο Ροσίνι το διάλεξε για να το κάνει όπερα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Με τον τρόπο της… τζαζ

Τήνος

Σήμερα 27 και αύριο 28/8 ολοκληρώνεται στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού το 8ο Jazz on Tinos. Tο Σάββατο εμφανίζεται το τρίο της βραβευμένης πιανίστριας Julia Hülsmann. Την Κυριακή δίνει συναυλία το Blue Note Organ Trio, ένα καινούργιο project του κιθαρίστα Μιχάλη Παπαδόπουλου, σε συνεργασία με τον Leonardo Corradi και τον Σεραφείμ Μπέλλο. Το φεστιβάλ κλείνει το ίδιο βράδυ με τον πιανίστα Γιώργο Κοντραφούρη σε μια καινούργια μουσική πρόταση.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Το πουκάμισο το θαλασσί»

Θεσσαλονίκη

Με τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή συνεχίζει την περιοδεία του στην Ελλάδα ο Γιώργος Νταλάρας. Ηταν έφηβος σχεδόν όταν άρχισε αυτήν την καθοριστική για τη μουσική του διαδρομή συνοδοιπορία με τον σπουδαίο συνθέτη, ερμηνεύοντας μελωδίες που σφράγισαν το ελληνικό τραγούδι. Καλεσμένοι σε αυτές τις συναυλίες οι τραγουδιστές Ζαχαρίας Καρούνης και Ασπασία Στρατηγού, αλλά και η Μαρία Κουγιουμτζή, κόρη του Σταύρου Κουγιουμτζή. Τους συνοδεύει μια ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών. Την Τρίτη 30 Αυγούστου στα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«5 χειμώνες, 6 καλοκαίρια» Φράγμα Θέρμης

Επειτα από μια εκούσια χειμερινή ενδοσκόπηση, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους αποφάσισαν αυτό το καλοκαίρι να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα. Αυτό τον καιρό, μάλιστα, τελειώνουν ένα δίσκο που προέκυψε από τις ηχογραφήσεις παλαιότερων εμφανίσεών τους. Θα έχει τίτλο «5 χειμώνες, 6 καλοκαίρια» και αποτυπώνει την ερμηνεία της Ματούλας στα τραγούδια του Θανάση. Τον παρουσιάζουν μαζί με άλλα τραγούδια, σε ένα πρόγραμμα… παρηγορητικό. Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στο Φράγμα Θέρμης.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Για τη φιλοξενία της Ευρώπης

Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον, εγκαινιάζουν σήμερα την ομαδική εικαστική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Καλωσορίσατε – Η Ευρωπαϊκή Φιλοξενία και τα Σύνορά της» σε επιμέλεια του Μεγακλή Ρογκάκου. H πλειονότητα των έργων φιλοτεχνήθηκε ειδικά για την έκθεση και κάθε καλλιτέχνης χρησιμοποίησε το ιδιαίτερο λεξιλόγιό του για να ανταποκριθεί στην ιδέα της φιλοξενίας και της μετανάστευσης, καλύπτοντας από διαφορετικές οπτικές γωνίες το θέμα (Νυμφών 3, Ηράκλειο, Κρήτη).

ΠΑΤΜΟΣ

Ελληνική και ξένη θρησκευτική μουσική

Συνεχίζεται στην Πάτμο το 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, το οποίο περιλαμβάνει πέντε μουσικές βραδιές με σπουδαία έργα ελληνικής και ξένης θρησκευτικής μουσικής. Την Κυριακή 28 Αυγούστου, η εξαιρετική χορωδία κοριτσιών από το Ερεβάν της Αρμενίας θα ερμηνεύσει θρησκευτικά χορωδιακά έργα του Κόμιτας, καθώς και άλλων συνθετών από την Αρμενία. Τη χορωδία διευθύνει η μαέστρος Anahit Papayan. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Ξεκινάει την Κυριακή 28 Αυγούστου στο Καστελλόριζο το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα σύνορα». Το «Πέρα από τα Σύνορα» θα αποτελέσει τόπο συνάντησης σημαντικών Ελλήνων και ξένων δημιουργών ιστορικού και κοινωνικο-πολιτικού ντοκιμαντέρ, με σκοπό την προβολή του έργου τους και τη γόνιμη ανταλλαγή ιδεών – προτάσεων, ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτό νέες συνεργασίες και διεθνείς συμπαραγωγές, ειδικά σε μία εποχή, κατά την οποία η ανάγκη του διαλόγου μοιάζει αδήριτη. Θα διαρκέσει έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

ΤΗΝΟΣ

Λιμάνια, καράβια και εργάτες

Καράβια δεμένα σε κάποιο από τα μεγάλα λιμάνια του κόσμου. Αποβάθρες στο ημίφως όταν η δουλειά έχει τελειώσει και οι εργάτες αποσυρθεί, γερανοί που χάσκουν σαν υπερφυσικά έντομα, έρημες αποβάθρες, κοντέινερ στοιβαγμένα σε μια επαναληπτική γεωμετρία, αμπάρια άδεια σαν εγκαταλελειμμένα καταφύγια. Είναι τα φωτογραφικά τοπία της έκθεσης του φωτογράφου Γιώργου Ι. Ρήγου, Alongside, που εγκαινιάζεται την 1/9 στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς» στον Πύργο Τήνου, και θα διαρκέσει έως τις 15/9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή