Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

4' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

GAZARTE

Οι εκρηκτικοί Gadjo Dilo oλοκληρώνουν το ταξίδι τους

Oι εκρηκτικοί Gadjo Dilo έρχονται την Τετάρτη 31 Αυγούστου στο roof stage του Gazarte για να ολοκληρώσουν το καλοκαιρινό τους ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με μια συναυλία με το μοναδικό τους στυλ, το οποίο συνδυάζει το gypsy swing με την ελληνική μουσική σκηνή του ’60 και του ’70. Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία του τσιγγάνικου ήχου, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα ελληνικό στοιχείο. Ετσι, αναβιώνει μια άλλη εποχή, παρασύροντας το κοινό να χορέψει και να σιγοτραγουδήσει παρέα τους, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά standards αλλά και τα γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου, με επιλογές τραγουδιών των Εντίθ Πιαφ, Ελα Φιτζέραλντ και Φρανκ Σινάτρα. Οι Gadjo Dilo είναι μια παρέα έξι ταλαντούχων μουσικών (Κώστας Μητρόπουλος, Σωτήρης Πομόνης, Νίκος Βλάχος, Σέργιος Χρυσοβιτσάνος, Γιώργος Τσιατούλης και Ηλιάνα Τσαπατσάρη). Η ανεξάντλητη όρεξή τους για δημιουργία και πειραματισμό τους έκανε να πάρουν την απόφαση, το 2009, για τη δημιουργία ενός αλλιώτικου γκρουπ. Οπως έχουν δηλώσει σε συνέντευξή τους: «Το όνομα είναι παρμένο από το ομότιτλο κινηματογραφικό έργο του Tony Gatlif και στη γλώσσα των Ρομά σημαίνει “παλαβιάρης μη τσιγγάνος”. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας αναζητεί μέσα στον καταυλισμό των τσιγγάνων τις μνήμες του παρελθόντος του. Ετσι λοιπόν κι εμείς, οι τρελοί μπαλαμοί, ανακαλύπτουμε μέσα στο πολύχρωμο σύμπαν της gypsy jazz τις μνήμες και τα αρώματα του τόπου μας».

​​Βουτάδων 32-34, 10 μ.μ.,

τηλ. 210-34.60.347, 210-34.52.277

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Ροκ, σόουλ και ποπ στο… Πάρκο

Μια ενδιαφέρουσα σειρά συναυλιών με τίτλο Parklife εγκαινιάζει σήμερα και αύριο το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ στο οποίο προσκαλεί το κοινό να ψυχαγωγηθεί αλλά και γνωρίσει το Πάρκο. Στο πρώτο Parklife παίρνουν μέρος ο Παύλος Παυλίδης, ο Βασιλικός, ο Leon of Athens και η Katerine Duska. Η αρχή γίνεται σήμερα με τον τραγουδοποιό Παύλο Παυλίδη. Aπό το 1984 ώς το 1988 ο Παύλος Παυλίδης συμμετείχε στο μουσικό συγκρότημα Μωρά στη Φωτιά. Το 1992 δημιούργησε το συγκρότημα τα Ξύλινα Σπαθιά και από το 2003 συνέχισε μια μοναχική πορεία, κυκλοφορώντας εξαιρετικούς δίσκους. Θα παρουσιάσει τραγούδια από όλη τη μουσική διαδρομή του μέχρι σήμερα. Η Katerine Duska, μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής ακολουθεί Indie-Pop και Neo-Soul μονοπάτια. Αύριο εμφανίζονται ο Βασιλικός και ο Leon of Athens.

​​27-28/8,

Ευριπίδου και Δοϊράνης, Καλλιθέα

ΗΡΩΔΕΙΟ

Περιμένοντας το τρένο...

Επειτα από δύο άκρως επιτυχημένες χρονιές, το «Εννέα και πέντε», η παράσταση που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς, αποχαιρετά το κοινό της Αθήνας με μια μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο την Τρίτη 30 Αυγούστου. Ενα τρένο που καθυστερεί. Μια μπάντα οκτώ μουσικών και ένας παραγωγός ραδιοφώνου περιμένουν στον σταθμό, όπου συναντιούνται μελωδίες, σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα, προσδοκίες. Το ελληνικό τραγούδι τέμνει τη συλλογική μας μνήμη και τους προσωπικούς δρόμους. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Οδυσσέας Ιωάννου στον ρόλο του αφηγητή, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση και τις βιντεοπροβολές του Παντελή Βούλγαρη, ξεδιπλώνουν μέσα από τραγούδια, λόγια και αισθήματα την ιστορία μας από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

​​Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 9 το βράδυ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

Χοροί απ’ όλο τον κόσμο

Περισσότεροι από 300 χορευτές και μουσικοί από χώρες όπως η Βραζιλία, η Ινδονησία, η Σερβία, η Παραγουάη κ.ά., θα συμμετέχουν στο 5ο «Earthdancers». Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 31/8 στο Κηποθέατρο Παπάγου, στις 2 και 3/9 θα συνεχιστεί στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και στις 4/9 θα ολοκληρωθεί στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

​​Από 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Ταξίδι με τον Αριστοφάνη

Η Αριστοφανιάδα του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη παρουσιάζεται την Πέμπτη 1/9 στο Αλσος Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών. Πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος.

​​Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου,

Νέα Σμύρνη

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Μουσική στη Ρεματιά

Ο αγαπητός τραγουδοποιός Νότης Μαυρουδής δίνει συναυλία την Τετάρτη 31/8 στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς. Μαζί με τη Νένα Βενετσάνου και τον Γιώργο Τοσικιάν θα παρουσιάσουν εκτός από δικές τους συνθέσεις αξέχαστα τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλη Τσιτσάνη και Μίκη Θεοδωράκη. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Νύχτες Αλληλεγγύης.

​​Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ

«Πράσινες» συναυλίες

Μουσικές βραδιές στον Εθνικό Κήπο ξεκινούν την Τρίτη 30/8. Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, θέλοντας να αναδείξει τον Εθνικό Κήπο ως σημείο συνάντησης του κόσμου των τεχνών για τους πολίτες, τον «ντύνει» με μια σειρά εμφανίσεων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και της Big Band του Δήμου Αθηναίων.

​​Εθνικός Κήπος, στις 7 το απόγευμα

ΑΙΓΑΛΕΩ

Μεγάλες επιτυχίες

Τραγούδια αγαπημένα που τρεις γενιές «περπάτησαν» μαζί τους, παρουσιάζουν ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Ανοιχτό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής», στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Αιγάλεω. Οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις και τα τραγούδια τους έχοντας στο πλευρό τους τη νέα, ταλαντούχα τραγουδοποιό Μιρέλα Πάχου.

​​Αλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο), στις 9 το βράδυ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Χώρα του Ποτέ

Η Μάγισσα Κλο Κλο, μαζί με τον πειρατή Κάπτεν Χουκ και τον πιστό βοηθό του Μίστερ Σμι, αιχμαλωτίζει τις Πριγκίπισσες των παραμυθιών στο νησί του Δράκου. Την ίδια στιγμή, ο Πίτερ Παν με τη βοήθεια της Τίνκερμπελ και των Νεραϊδών καταστρώνουν το σχέδιο διάσωσης. Μια θεατρική παράσταση με πολύ χορό, περιπέτεια και χιούμορ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Ισσόπουλου.

​​29/8, Μονή Λαζαριστών,

Θεσσαλονίκη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή