Πίσω από τις κάμερες

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαξαν οι καιροί

Οι συναντήσεις του κλιμακίου της FIFA με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή μεθαύριο και με τις ΠΑΕ τις Σούπερ Λίγκας την Τρίτη θα έχουν ως αντικείμενο τη λειτουργία της ποδοσφαιρικής Δικαιοσύνης και τη δομή της διαιτησίας. Για πρώτη φορά η επίσημη συζήτηση για τα δύο αυτά κρίσιμα ζητήματα παύει να είναι αποκλειστικό δικαίωμα της εκάστοτε διοίκησης της ΕΠΟ. Οπως είναι τα πράγματα, για να αρχίσει το πρωτάθλημα, η ΕΠΟ θα πρέπει να πάρει πίσω την «πραξικοπηματική», κατά τον κ. Κοντονή, απόφαση αλλαγής των τακτικών δικαστών από την Επιτροπή Δεοντολογίας και να εφαρμόσει ένα διαφορετικό μοντέλο στη διαιτησία. Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι στο κομμάτι της διαιτησίας θα ζητηθεί να γίνουν όλα από την αρχή. Ακόμη και οι πίνακες διαιτητών, που η ΕΠΟ συγκρότησε με την παλαιά και αμφιλεγόμενη ΚΕΔ, προκαλώντας αντιδράσεις.

ΜΠΛΟΥ.

Επιλογή με νόημα

Η επιλογή του νομού Χανίων ως τόπου τέλεσης των πολυσυζητημένων εκλογών της ΕΠΟ την 1η Οκτωβρίου είναι αναμφίβολα σημειολογική. Πριν από δύο εβδομάδες έγιναν εκλογές για την τοπική ένωση και η «παράταξη Γκιρτζίκη», έπειτα από αλλεπάλληλες ήττες (σε Ανατολική Αττική, Φωκίδα, Ζάκυνθο), κατάφερε να κερδίσει, ρίχνοντας από την προεδρεία της ΕΠΣ Χανίων, ύστερα από περίπου 25 χρόνια τον Γ. Βούρβαχη, ο οποίος, αν και είναι μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ, ήρθε σε σύγκρουση με το «σύστημα ΕΠΟ» και πέρασε στην πλευρά της αντιπολίτευσης. Η νίκη στη συγκεκριμένη ένωση τόνωσε το ηθικό της «παράταξης Γκιρτζίκης», που επέλεξε τα Χανιά ως τόπο τέλεσης των εκλογών, κάτι που δεν θα γινόταν αν κέρδιζε ο Βούρβαχης, θεωρώντας ότι θα παίξει… εντός έδρας.

ΜΠΛΟΥ.

Στα δικαστήρια

Θέμα ιατρικής διαφωνίας διέρρευσε τεχνηέντως ως αίτια για το ξαφνικό «διαζύγιο» της ΑΕΚ με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αλλά το θέμα ήταν οικονομικό, γιατί προτάθηκε στον παίκτη να δεχθεί «ψαλίδι» 30-40% και έφυγε την επόμενη ημέρα από την προετοιμασία. Τελικώς, ο παίκτης θα διεκδικήσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του δικαστικά. Οικονομική μείωση έχει προταθεί και στον Μάλικ Χέρστον για τις αποδοχές 500 χιλιάδων ευρώ που έχει να λαμβάνει την επόμενη περίοδο και ο Αμερικάνος δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα του Ζντόβτς.

Γ.Β.

Η Μιλλούση και τα τζιτζίκια

«Γεια σου Ελλάδα μου με τα τζιτζίκια σου». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Βασιλικής Μιλλούση όταν βγήκε από την αίθουσα του αεροδρομίου και, ύστερα από, περίπου, ένα μήνα άκουσε… ήχους Ελλάδος. Η πρωταθλήτρια της ενόργανης, μαζί με την Κατερίνα Στεφανίδη, συγκέντρωσαν κατά την υποδοχή τους (διαφορετικές ημέρες) τις περισσότερες ανθοδέσμες.

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή