Σαν σήμερα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1955

Εκδίδεται για πρώτη φορά το Guinness Book Of World Records.

1988

Πεθαίνει από διαβήτη σε ηλικία 75 ετών σε νοσοκομείο του Μονάχου, ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι που διαδέχθηκε τον Φράντισεκ Φάντροκ στον πάγκο της ΑΕΚ την 5η αγωνιστική της περιόδου 1977-78. Είχε το προσωνύμιο «Τσικ» –που στα γιουγκοσλαβικά σημαίνει «γόπα τσιγάρου»–, επειδή ήταν μικροσκοπικός με ύψος μόλις 1,64 μ. Ως παίκτης ήταν 57 φορές διεθνής, ενώ αγωνίστηκε με την Παρτιζάν Βελιγραδίου και την Κολωνία.

2004

Η Μιρέλα Μανιάνι  κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό με βολή στα 64.29 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

2005

Πεθαίνει σε ηλικία 83 ετών ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουζάκης, που συνέθεσε περισσότερα από 450 τραγούδια και ανάμεσά τους τον Υμνο του Παναθηναϊκού, τους στίχους του οποίου έγραψε με τον Γιώργο Οικονομίδη και τραγούδησε ο Γιάννης Βογιατζής.

2008

Η Ανόρθωση χάνει από τον Ολυμπιακό με 1-0 στο Καραϊσκάκη, αλλά προκρίνεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού στον πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει με 3-0. Την επόμενη μέρα η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ θα αποκλείσουν την ΑΕΚ και τον Ερυθρό Αστέρα αντίστοιχα στο ΟΥΕΦΑ. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ομάδες από την Κύπρο προκρίνονται σε ευρωπαϊκά κύπελλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή