Ανέγερση νέου φράχτη ανακοίνωσε ο Βίκτορ Ορμπαν

Ανέγερση νέου φράχτη ανακοίνωσε ο Βίκτορ Ορμπαν

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Την ανέγερση ενός δεύτερου φράχτη στα νότια σύνορα της χώρας, ικανού να σταματήσει ένα νέο μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρώπη, ανακοίνωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν την Παρασκευή. Ο νέος φράχτης θα ενισχύσει τον ήδη υπάρχοντα φράχτη στα σύνορα με την Κροατία και τη Σερβία, ο οποίος χτίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει μήκος 175 χλμ. «Ενας νέος φράχτης θα χτιστεί κατά μήκος των συνόρων με τον πιο σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό», δήλωσε ο Ορμπαν σε συνέντευξη που έδωσε στο δημόσιο ραδιόφωνο της χώρας, τονίζοντας ότι η Ουγγαρία εργάζεται για «πιο ισχυρό αμυντικό σύστημα».

Αναφερόμενος στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, ο Ορμπαν υπογράμμισε ότι ο φράχτης θα είναι «ικανός να σταματήσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες» ανθρώπους, εφόσον καταρρεύσει η συμφωνία, τονίζοντας ότι η Ουγγαρία πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο.

Γνωστή για τη σκληρή αντιμεταναστευτική της στάση, η ουγγρική κυβέρνηση δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι 3.000 επιπλέον αστυνομικοί θα τοποθετηθούν στα νότια σύνορα της χώρας, αυξάνοντας τη συνοριακή δύναμη στις 47.000. Αναφερόμενος στην πολύπλευρη συνοριακή ενίσχυση, ο Ορμπαν δήλωσε ότι «τα σύνορα δεν μπορούν να προστατευθούν με λουλούδια και χνουδωτά παιχνίδια, τα σύνορα μπορούν να προστατευθούν με αστυνομία, στρατιώτες και όπλα». Η σκληρή αυτή πολιτική δείχνει να έχει επιτύχει τον σκοπό της, αν αναλογιστούμε ότι το 2015 πέρασαν από την Ουγγαρία περίπου 400.000 πρόσφυγες και μετανάστες, στον δρόμο τους για τη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη, ενώ το 2016 μόνο 18.000, όπως αναφέρουν επίσημα στοιχεία της χώρας.

Τέλος, ο Ούγγρος πρωθυπουργός πήγε ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας ότι οι καιροί επιτάσσουν τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού στο πλαίσιο της Ε.Ε. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση των ηγετών των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης και της Αγκελα Μέρκελ στη Βαρσοβία, ο Ορμπαν δήλωσε ότι το ζήτημα της ασφάλειας πρέπει να γίνει προτεραιότητα για την Ευρώπη και για αυτό «πρέπει να ξεκινήσει η συγκρότηση κοινού ευρωπαϊκού στρατού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή