Κλίντον και Τραμπ ανταλλάσσουν πυρά

Κλίντον και Τραμπ ανταλλάσσουν πυρά

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το «εξτρεμιστικό περιθώριο» απελευθέρωσε στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δηλώσεις της Δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον, που επεσήμανε ότι η στροφή του Τραμπ προς τους ρατσιστές και τους αντισημίτες «επανέφερε το μίσος στην Αμερική».

Τους ισχυρισμούς αυτούς της κ. Κλίντον απέρριψε, από τη μεριά του, ο Ντόναλντ Τραμπ, για να υπερασπισθεί τη σκληρή του στάση στο μεταναστευτικό και να υποστηρίξει ότι οι Δημοκρατικοί έχουν εγκαταλείψει τους ψηφοφόρους που ανήκουν σε μειονότητες.

Σε μήνυμά του στο Twitter, το βράδυ της Πέμπτης, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της προεκλογικής ομιλίας της Δημοκρατικής υποψηφίου στην κρίσιμη πολιτεία Νεβάδα, ο Τραμπ έγραψε: «Η Κλίντον απευθύνεται στα χειρότερα ένστικτα της κοινωνίας μας. Θα έπρεπε να ντρέπεται!»

Ομιλία στη Νεβάδα

Μιλώντας σε αίθουσα της πόλης Ρίνο στη Νεβάδα, η κ. Κλίντον είπε: «Μη γελιέστε από τις προσπάθειες του Τραμπ να κάνει πιο μετριοπαθές το μήνυμά του. Η χώρα αντιμετωπίζει κρίσιμη στιγμή. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έφερε το μίσος στο προσκήνιο και βοηθά το εξτρεμιστικό περιθώριο να καταλάβει το ένα από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ».

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ έλεγε, μιλώντας σε προεκλογική του συγκέντρωση στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ: «Η Χίλαρι Κλίντον θα προσπαθήσει να κατηγορήσει την εκστρατεία μας και τα εκατομμύρια ηθικών Αμερικανών οι οποίοι τη στηρίζουν για ρατσισμό. Για τη Χίλαρι Κλίντον, τους δωρητές και συμβούλους της, που την ωθούν να διαδίδει τις συκοφαντίες και τα ψέματά της για ηθικούς ανθρώπους, ένα έχω να πω και θέλω να το ακούσετε και να το θυμάστε: Ντροπή σου».

Στην ομιλία του, ο Τραμπ αποπειράθηκε να εστιάσει τα πυρά στη Δημοκρατική αντίπαλό του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι κατηγορίες της αυτές έχουν ως μοναδικό στόχο να στρέψουν το ενδιαφέρον μακριά από τις δωρεές στο Ιδρυμα Κλίντον και από τη χρήση ιδιωτικών υπολογιστικών δικτύων για τη λήψη και αποστολή υπηρεσιακών μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εξωτερικών.

«Ψεύδεται, συκοφαντεί και εμφανίζει τους Αμερικανούς ως ρατσιστές», κατέληξε ο κ. Τραμπ.

Από τη μεριά της, η Χίλαρι Κλίντον δεν έθιξε το θέμα των δωρεών προς το Ιδρυμα Κλίντον στην ομιλία της, καταγγέλλοντας την ενσωμάτωση του ακραία συντηρητικού ιδεολογικού ρεύματος της «εναλλακτικής Δεξιάς» στην εκστρατεία Τραμπ και τις προσπάθειες του ρεύματος αυτού να διασφαλίσει τη «λευκή φυλετική ταυτότητα», να πολεμήσει την πολυπολιτισμικότητα και να υπερασπισθεί τις «δυτικές αξίες».

Παρά τις πρόσφατες προσπάθειες του Τραμπ να προσελκύσει τις ψήφους Αφροαμερικανών και ισπανόφωνων ψηφοφόρων, πολλές ηγετικές φυσιογνωμίες των δύο αυτών κοινοτήτων συνεχίζουν να απορρίπτουν το μήνυμά του ως «πατερναλιστικό» και περισσότερο εστιασμένο στο να καθησυχάσει τους αναποφάσιστους λευκούς ψηφοφόρους για το ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν είναι ρατσιστής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή