Λιγότερες εφαρμογές και ταχύτερη εργασιακή επικοινωνία αναζητεί η Slack

Λιγότερες εφαρμογές και ταχύτερη εργασιακή επικοινωνία αναζητεί η Slack

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πολλές ώρες εργασίας δεν είναι απαραίτητες για να αποδίδουν στα καθήκοντά τους οι άνθρωποι. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Στιούαρτ Μπάτερφιλντ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Slack, με την ομώνυμη εφαρμογή εργασιακής επικοινωνίας/συνομιλίας. Ενα από τα συνθήματα του Μπάτερφιλντ είναι «δούλεψε σκληρά, πήγαινε σπίτι σου». Οπως λέει ο ίδιος, οι παραγωγικότεροι άνθρωποι είναι εκείνοι οι οποίοι ολοκληρώνουν την εργασία τους και επιστρέφουν σπίτι τους στις 5.30 μ.μ., ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είναι πάρα πολύ συγκεντρωμένοι σε ό,τι κάνουν. «Μπορούμε να σκεφτούμε σε πολύ έντονους ρυθμούς μόνον για 6 με 8 ώρες την ημέρα και όχι περισσότερο», λέει ο επιχειρηματίας.

Σε σχετικό δημοσίευμα του Business Insider αναφέρεται ακόμη ότι στις σημερινές επαγγελματικές και εργασιακές συνθήκες δεν είναι εύκολο να είμαστε ανά πάσα στιγμή όλοι παραγωγικοί. Ο λόγος; Πάρα πολλοί φάκελλοι είναι διάχυτοι σε διαφορετικά λογισμικά και δεν είναι εύκολο σύντομα να βρεθούν απαντήσεις σε απλούστατα ερωτήματα του τύπου «πού βρίσκεται η τελευταία έκδοση ενός συγκεκριμένου φακέλου». Λόγου χάριν, η Slack χρησιμοποιεί 80 διαφορετικά «τεμάχια» λογισμικού, παρά το γεγονός ότι απασχολεί περίπου 350 υπαλλήλους. Ο επικεφαλής της επιδιώκει να το αλλάξει όλο αυτό προς το καλύτερο. Πιστεύει, μάλιστα, ότι υπάρχει η απάντηση στην ίδια την εφαρμογή της Slack, η οποία προσφέρει εργασιακή επικοινωνία. Επιπλέον, τον βοήθησε να εξασφαλίσει από αναλυτές και χρηματιστηριακούς οίκους για την ομώνυμη νεοφυή εταιρεία του αποτίμηση 3,8 δισ. δολαρίων σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των δύο ετών.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ιδέα του για το chatbox, μια τεχνολογία η οποία επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο από εφαρμογές τρίτων, χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνονται και να βγαίνουν από ένα πρόγραμμα επικοινωνίας όπως το Slack – δηλαδή, να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις προαναφερθείσες εφαρμογές τρίτων, παρακάμπτοντας την ανάγκη να ανοίξουν άλλη εφαρμογή για να το κάνουν. Ενα παράδειγμα: οι χρήστες μπορούν να βρουν στοιχεία λιανικών πωλήσεων από την ιστοσελίδα Salesforce ή να υποβάλουν αίτημα για στοιχεία εξόδων στην Concur, την ιστοσελίδα διαχείρισης επιχειρηματικών δαπανών και εξόδων επαγγελματικών ταξιδιών, χωρίς να βγουν από την εφαρμογή Slack, όπως αναφέρει το άρθρο στο Business Insider.

Ο ίδιος ο Στιούαρτ Μπάτερφιλντ διαβλέπει ότι υπάρχει μέλλον στην εξέλιξη της Slack, η οποία μπορεί να γίνει «εξυπνότερη» όσο θα συγκεντρώνει περισσότερα δεδομένα και θα αυτοματοποιεί εργασίες οι οποίες επαναλαμβάνονται – όπως το να γίνεται αναζήτηση για να βρεθεί ποιο άτομο είναι υπεύθυνο ενός έργου. «Νομίζω πως αυτές οι προοπτικές συνιστούν σημαντική ευκαιρία για εμάς», λέει. «Σκοπεύω σε βάθος χρόνου η εφαρμογή Slack να αποκτήσει για τον κόσμο των επιχειρήσεων τη χρηστικότητα και τη σημασία που έχει μία μηχανή αναζήτησης και ο κατάλογος εντολών από τον χρήστη προς ένα πρόγραμμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή