Προσεχώς νέος διευθύνων σύμβουλος στο ΤΧΣ

Προσεχώς νέος διευθύνων σύμβουλος στο ΤΧΣ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως τις 25 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος των Αρχών, ενώ και στους θεσμούς έχει συζητηθεί η ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών για τη δημιουργία της νέας διοικητικής ομάδας του Ταμείου. Ετσι τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να αξιολογηθούν τα βιογραφικά και οι υποψήφιοι, ώστε η επιτροπή επιλογής να δώσει μια λίστα με τους επικρατέστερους στον υπουργό Οικονομικών για να επιλέξει. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα εγκριθεί από Euroworking Group. Σημειώνεται ότι στις 25 Αυγούστου έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Μετά τον ΕΝΦΙΑ o φόρος υπεραξίας

Η φορολόγηση των ακινήτων έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Από το ΕΕΤΗΔΕ, το γνωστό τοις πάσι ως «χαράτσι», έως τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τις αυξομειώσεις των συντελεστών. Η κυβέρνηση από τη Δευτέρα θα δοκιμαστεί με την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, όπου θα διαπιστωθούν τα εξής: 1. Πόσοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο. 2. Εάν θα παρουσιαστούν λάθη στην εκκαθάριση, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός όμως από τον ΕΝΦΙΑ, σύντομα το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τον φόρο υπεραξίας ακινήτων, ο οποίος ενεργοποιείται από τον Ιανουάριο του 2017. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα ζητήσουν εκ νέου την παράταση εφαρμογής του, δεδομένου ότι σε μια δύσκολη περίοδο είναι αστείο να αναζητούνται υπεραξίες και δη με ένα τόσο πολύπλοκο σύστημα.

Πληθώρα δημοσιεύσεων εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων των εισηγμένων της υψηλής κεφαλαιοποίησης Ftse 25 θα περιλαμβάνει η νέα εβδομάδα. Η αρχή γίνεται μεθαύριο Δευτέρα 29 Αυγούστου με τη Motor Oil και ακολουθούν την ερχόμενη Τρίτη η Alpha Bank, η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΟΠΑΠ και η Fourlis. Την ερχόμενη Τετάρτη είναι η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και η Folli Follie Group.

Μεταφορά στην Εθνική Ασφαλιστική

Την επόμενη Παρασκευή αναμένεται η υπογραφή της συμφωνίας για την ανάληψη από την Εθνική Ασφαλιστική του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life. Πρόκειται για 13.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια ατόμων που έχουν κάλυψη ζωής και υγείας, χωρίς να περιλαμβάνονται τα ατομικά και τα ομαδικά αποταμιευτικά προγράμματα. Ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου που έχει τοποθετηθεί από την ΤτΕ πρέπει μετά να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ληφθούν για την κάλυψη των συμβολαίων που δεν μεταφέρονται στην Εθνική, με κυριότερο σενάριο την κάλυψή του από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

Προγράμματα ανέργων εκκρεμούν, ενώ η περίοδος υλοποίησης έληξε

Πόσοι άνεργοι βρήκαν δουλειά από τα Τοπικά Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων (ΤΟΠΕΚΟ) ρωτάει τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο ο βουλευτής της Ν.Δ. Β. Οικονόμου. Με δεδομένο ότι η περίοδος υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2015, και σήμερα, σχεδόν εννέα μήνες μετά, τα προγράμματα βρίσκονται σε εκκρεμότητα και διενεργούνται έλεγχοι επαλήθευσης, η απάντηση είναι μάλλον γνωστή. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι τι θα γίνει αν το κλείσιμο των έργων και οι δηλώσεις ολοκλήρωσης δεν έχουν πραγματοποιηθεί στην προβλεπόμενη ημερομηνία εντός του 2017, καθώς τότε η αποπληρωμή θα γίνει από τον προϋπολογισμό…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή