Ποιότητα ζωής σε Χονγκ Κονγκ, Λουξεμβούργο, Σίδνεϊ

Ποιότητα ζωής σε Χονγκ Κονγκ, Λουξεμβούργο, Σίδνεϊ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Χονγκ Κονγκ, το Λουξεμβούργο και το Σίδνεϊ συνθέτουν τη «χρυσή τριάδα» των πόλεων που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής παγκοσμίως. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Savills, επιχειρώντας να αναγνωρίσει τις καταλληλότερες πόλεις για να μετεγκατασταθεί κανείς. Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία χώρισε τις πόλεις σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τον ενδιαφερόμενο, αν δηλαδή πρόκειται για επιχειρηματία, για οικογενειάρχη ή για συνταξιούχο. Σημειωτέον ότι η εταιρεία καλείται συχνά να προτείνει σε πελάτες της τις καλύτερες περιοχές του πλανήτη, προκειμένου για τη μετεγκατάστασή τους, γεγονός που αποτέλεσε και την αφορμή για τη διεξαγωγή της εν λόγω μελέτης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, επιλέχθηκαν 26 πόλεις που θεωρούνται οι πλέον ελκυστικές από άποψη φορολόγησης. Μεταξύ αυτών, εξετάστηκαν διάφοροι επιμέρους παράγοντες, όπως η προσωπική ασφάλεια, ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας, η ποιότητα της εκπαίδευσης, το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και οι παρεχόμενες ανέσεις, σε ό,τι αφορά τις επιλογές ψυχαγωγίας. Ετσι, η Savills κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για έναν επιχειρηματία, η καλύτερη πόλη για να μείνει είναι το Χονγκ Κονγκ, ενώ ακολουθεί το Λονδίνο.

Αντίστοιχα, για μια οικογένεια, το Λουξεμβούργο είναι το πλέον κατάλληλο, ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Βιέννη. Τέλος, για ένα ζευγάρι συνταξιούχων, οι προτεινόμενες επιλογές με σειρά κατάταξης είναι το Σίδνεϊ, η Μάλτα, το Λουξεμβούργο, η Λεμεσός και η Βιέννη.

Οι πόλεις που διάλεξε η Savills προσφέρουν ουσιαστική ποιότητα ζωής και δεν αποτελούν απλώς επιλογές ενός λογιστή. Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «ένας φοροτεχνικός, ή ένα λογιστικό γραφείο μπορούν να υποδείξουν τις πόλεις που προσφέρουν το ελκυστικότερο φορολογικό πλαίσιο, αλλά μια μετακίνηση κρίνεται επιτυχημένη μόνο αν ληφθούν και άλλοι παράγοντες, όπως η διασκέδαση, η ασφάλεια κτλ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή