Πρόσωπα και πράγματα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πτωτική πορεία οι τιμές των υλικών κατασκευής

Συνεχίστηκε και τον Ιούλιο η πτωτική πορεία των τιμών των υλικών κατασκευής, καθώς η ζήτηση παραμένει αναιμική, δεδομένης της απουσίας των κατασκευαστών από την αγορά κατοικίας. Ετσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε εντός της εβδομάδας η ΕΛΣΤΑΤ, τον Ιούλιο ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών υποχώρησε κατά 1,8% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης της τάξεως του 1,7% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2015 προς το 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2015 – Ιουλίου 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2014 – Ιουλίου 2015, παρουσίασε μείωση 2,1%, έναντι μείωσης 2,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Νέες αλλαγές στον τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών

Νέες αλλαγές στον τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών, στον πολεοδομικό σχεδιασμό και ασφαλώς σε ό,τι αφορά τον μηχανισμό «τακτοποίησης» αυθαιρέτων, δεδομένου ότι η υφιστάμενη ρύθμιση λήγει τον προσεχή Οκτώβριο, δρομολογεί τις προσεχείς εβδομάδες το υπουργείο Περιβάλλοντος. Παράλληλα θα επιχειρηθεί η επάνοδος της μεταφοράς συντελεστή, της τράπεζας γης και της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου. Η τράπεζα γης θα έχει ως στόχο να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα της αδυναμίας του κράτους να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες για περιουσίες που ρυμοτομεί ή δεσμεύει για κοινόχρηστους χώρους. Αντίστοιχα με την ταυτότητα κτιρίου, στόχος είναι να υπάρχουν όλες οι οικοδομικές άδειες της χώρας σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο, ώστε να καταστεί και πιο διαφανής η διαδικασία έκδοσης αδειών.

Η Campari πωλεί τη Villa Les Cedres στη Γαλλική Ριβιέρα

Πωλητήριο στην πολυτελή κατοικία Villa Les Cedres στη γαλλική Ριβιέρα έχει βάλει το τελευταίο διάστημα η ιταλική εταιρεία αλκοολούχων ποτών Campari, κίνηση που σχετίζεται με την πρόσφατη εξαγορά της ανταγωνίστριας Grand Marnier, ιδιοκτήτριας του ακινήτου. Η Campari απέκτησε την Grand Marnier αντί ποσού 760 εκατ. δολαρίων τον προηγούμενο Ιούνιο. Η Campari δεν ενδιαφέρεται να διατηρήσει στην κατοχή της ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία που δεν σχετίζονται με τον βασικό πυρήνα των δραστηριοτήτων της. Η πολυτελής βίλα πέρασε στην ιδιοκτησία της Grand Marnier το 1976, έχει βοτανικό κήπο, αλλά και 25 θερμοκήπια όπου καλλιεργούνται 20.000 είδη φυτών, εκ των οποίων μάλιστα τα 14.000 είναι τροπικά. Το ενδιαφέρον για το ακίνητο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ιδίως από επενδυτές από τη Μ. Ανατολή και τη Β. Αμερική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή