Απεβίωσε ο ξενοδόχος και εκδότης Κ. Μήτσης

Απεβίωσε ο ξενοδόχος και εκδότης Κ. Μήτσης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδόχους της χώρας, ο Κωνσταντίνος Μήτσης, γνωστός και για την εκδοτική του δράση. Στον ξενοδοχειακό χώρο ήταν ο ιδρυτής της αλυσίδας Mitsis Hotels, με 20 και πλέον ξενοδοχειακές μονάδες στο χαρτοφυλάκιο της σ’ όλη την Ελλάδα, ενώ ήταν ο εκδότης της εφημερίδας «Βραδυνή».

Ο Κωνσταντίνος Μήτσης φθάνει στην Αθήνα σε παιδική ηλικία, στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Στη μεταπολεμική ελληνική πρωτεύουσα που προσπαθεί να ορθοποδήσει και σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, ο Κ. Μήτσης καταπιάνεται με μια σειρά από δουλειές ολοκληρώνοντας παράλληλα τη φοίτησή του στο 1ο Γυμνάσιο Αθηνών, σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, την Πλάκα. Στους δρόμους της Αθήνας, με πνεύμα δυνατό, ανήσυχο και δημιουργικό, ο Κωνσταντίνος Μήτσης αφουγκράζεται, μαθαίνει και αρχίζει τη δική του επιχειρηματική πορεία.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών ξεκινά την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανοίγοντας την πρώτη του βιοτεχνία, που ασχολείται με την κλωστοϋφαντουργία. Από την πρώτη κιόλας αυτή επιχειρηματική απόπειρα διαφαίνεται η επιτυχία, με αποτέλεσμα η βιοτεχνία να φθάσει να απασχολεί 170 άτομα, σε λιγότερα από δέκα χρόνια.

Αφήνοντας πίσω τα όνειρα για μια καριέρα στο θέατρο και επιλέγοντας τον τομέα της φιλοξενίας από τα ναυτιλιακά, ο Κ. Μήτσης ανοίγει το 1978 το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Ramira στο νησί της Κω. Είναι η πρώτη σελίδα, ο πρώτος σταθμός σε μια μεγάλη πορεία. Ακολουθούν ξενοδοχεία στη Ρόδο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Μύκονο, την Αθήνα, τα Ιωάννινα και τα Καμένα Βούρλα. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 15.00 στη Μητρόπολη Αθηνών) και η ταφή στην πατρίδα του, στο Κρυονέρι Ιωαννίνων, την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή