Υεμένη: Ανάληψη ευθύνης από το ΙΚ για την επίθεση στο Άντεν

Υεμένη: Ανάληψη ευθύνης από το ΙΚ για την επίθεση στο Άντεν

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στο Άντεν της Υεμένης που είχε σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 60 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας που πραγματοποίησε την επίθεση οδήγησε ένα όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά σε μια συγκέντρωση νεοσύλλεκτων του στρατού σε ένα σχολείο στο βόρειο Άντεν.

Παρά το γεγονός ότι η πύλη του σχολείου ήταν κλειδωμένη, ο εισβολέας οδήγησε το αυτοκίνητο στο εσωτερικό όταν άνοιξε η πόρτα για να περάσει ένα όχημα παράδοσης. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι μερικοί νεοσύλλεκτοι καταπλακώθηκαν όταν μια στέγη κατέρρευσε πάνω τους μετά την έκρηξη, η οποία προκάλεσε επίσης καταστροφές σε κτίρια κοντά στο κέντρο.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές από τα τρία νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν τα θύματα από την επίθεση τραυματίστηκαν συνολικά 29 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή