Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τα ειδοποιητήρια ΕΝΦΙΑ

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τα ειδοποιητήρια ΕΝΦΙΑ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ομαδικά πυρά υποδέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την ανάρτηση, χθες, των ειδοποιητηρίων για τον ΕΝΦΙΑ, με δεδομένη την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα περί άμεσης κατάργησης του φόρου, τον οποίο ως αντιπολίτευση είχαν καταγγείλει ως «παράλογο», ζητώντας μάλιστα από τους πολίτες να μην τον πληρώνουν.

Τις σχετικές επισημάνσεις έκανε χθες το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία επισημαίνεται ότι οι κυβερνητικοί εταίροι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «σήμερα όχι μόνο τον εισπράττουν για δεύτερη φορά, αλλά καίγονται για την εισπραξιμότητά του, προκειμένου να απομακρύνουν τον εφιάλτη του “κόφτη”». Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει «πρωτοφανή πολιτική απάτη» τη στάση των κομμάτων της συγκυβέρνησης έναντι του ΕΝΦΙΑ και στην ανακοίνωσή της καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «αυταπάτη είναι το όνειρο του θιάσου να μακροημερεύσει στην εξουσία».

Για «βάρβαρο και άδικο χαράτσι» κάνει λόγο το ΚΚΕ από την πλευρά του, το οποίο, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Περισσού, «δεν βελτιώνεται ούτε αλλάζει, μόνο καταργείται. Αυτή είναι η σύσσωμη απαίτηση της συντριπτικά μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στο Facebook ανέτρεξε στην εποχή που ο κ. Τσίπρας υποσχόταν ότι «μόλις γίνει πρωθυπουργός θα καταργήσει “τον άδικο και βάρβαρο ΕΝΦΙΑ”» και που η «Αυγή», υπό τον τίτλο «Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ», έδινε οδηγίες για τις ενέργειες στις οποίες θα έπρεπε να προβούν οι υπόχρεοι ώστε να μην πληρώσουν τον φόρο.

Η Ενωση Κεντρώων παραπέμπει με ανακοίνωσή της στη δική της πρόταση προκειμένου να καταστεί εφικτή η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και για να τονωθούν τα επιδόματα προς τις χαμηλότερες κοινωνικές ομάδες. «Εχουμε προτείνει την κατάργηση των 80 χιλιάδων συντάξεων των πλουσίων και τον εντοπισμό των αργομίσθων στο Δημόσιο προς μείωση των δαπανών. Απαιτείται όμως πολιτική βούληση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Για μια «από τις μεγαλύτερες αυταπάτες ή και “απάτες” του ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση καλό θα ήταν να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες «για την πρωτοφανή εξαπάτηση που υπέστησαν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή