Βρυξέλλες: Πολύ μικρή πρόοδος της Αθήνας ως προς τα προαπαιτούμενα

Βρυξέλλες: Πολύ μικρή πρόοδος της Αθήνας ως προς τα προαπαιτούμενα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνάντηση των Ελλήνων υπουργών κ. Τσακαλώτου και κ. Σταθάκη με τον Επίτροπο οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ήταν μία ευκαιρία να συνεχίσουν την συζήτηση που είχαν οι δύο πλευρές τον Ιούλιο στην Αθήνα, σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν.

Αφού αξιολόγησαν κατά πόσο έχει σημειωθεί πρόοδος με την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων, Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνιζε στην «Κ» ότι η πρόοδος είναι πολύ μικρή όσον αφορά τις δράσεις που θα έπρεπε να είχε υλοποιήσει η ελληνική πλευρά μέσα στον Αύγουστο, ενώ συμφώνησαν ότι πρέπει να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα μέσα στον Σεπτέμβρη. Με την άμεση ολοκλήρωσή τους, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία θετική δυναμική πριν την δεύτερη αξιολόγηση που αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Συγχρόνως, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα, έτσι ώστε να ακολουθήσουν οι αποφάσεις για το χρέος και την συμμετοχή του ΔΝΤ. Ευρωπαίος αξιωματούχος ωστόσο έλεγε στην «Κ» ότι το θέμα του χρέους, που αναμένεται να συζητηθεί στο σημερινό Εuroworking Group, μαζί με την πορεία των προαπαιτούμενων, δεν έχει ακόμα πολύ μεγάλη απήχηση στους εκπροσώπους των κρατών – μελών που μάλλον κρατούν ακόμα τα χαρτιά τους κλειστά, ως προς την στάση που θα κρατήσουν.

Τέλος, σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν οι δυο πλευρές συμφώνησαν να δουλέψουν μαζί και να βελτιώσουν τις μεθόδους συνεργασίας τους αλλά και τον προγραμματισμό της δουλειάς τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή