«Πυρα» ΣΥΡΙΖΑ – Παρασκευόπουλου κατά Κύρτσου για τις δηλώσεις περί Δικαιοσύνης

«Πυρα» ΣΥΡΙΖΑ – Παρασκευόπουλου κατά Κύρτσου για τις δηλώσεις περί Δικαιοσύνης

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βολές» κατά του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, με αφορμή δηλώσεις του για πολιτικές επιρροές στη Δικαιοσύνη εξαπέλυσαν τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κύρτσος, μιλώντας τη Δευτέρα στην ΕΡΤ, τόνισε ότι πολιτικές επορροές υπήρχαν επί ΝΔ και υπάρχουν και επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο και για «συντεχνιακές λογικές» στους κόλπους της Δικαιοσύνης

«Τα όσα ομολόγησε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, περί άσκησης επιρροής του κόμματός του στη Δικαιοσύνη, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Κύρτσου.

Η Κουμουνδούρου τονίζει επίσξς, ότι «σε απάντησή του για την υπόθεση Γεωργίου, ο κ. Κύρτσος λέει ξεκάθαρα ότι η Δικαιοσύνη είναι αναξιόπιστη, παραδέχεται τις πολιτικές επιρροές της Ν.Δ. στο θεσμό, ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τις δικαστικές αποφάσεις για συντεχνιακή λογική».

Το υπ. Δικαιοσύνης

Απάντηση στις δηλώσεις Γ. Κύρτσου έδωσε το υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει:

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της σημερινής κυβέρνησης είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Την προσήλωσή του αυτή στην παραπάνω βασική αρχή λειτουργίας του πολιτεύματος την αποδεικνύει καθημερινά, όχι μόνο με δηλώσεις, αλλά και με πράξεις και ιδίως με την αποχή από παρεμβάσεις. Την αποδεικνύει επίσης με την σταθερή του προσπάθεια να υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, όταν τρίτοι όχι με απλή έκφραση κριτικής γνώμης αλλά με άμεσες ή έμμεσες πιέσεις επιχειρούν να την χειραγωγήσουν.

Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν και ιδίως να δεχθούν την ουσιαστική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης που σήμερα επιτέλους κυριαρχεί. Προσδοκούμε όμως από όλους τους υπεύθυνους φορείς (κόμματα, ενώσεις, πρόσωπα) να δείχνουν το ίδιο πνεύμα αμεροληψίας, χωρίς επιλεκτικές ευαισθησίες».

Τι απαντά ο ίδιος

Αμεση ήταν η αντίδραση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ., ο οποίος μέσω Facebook σχολίασε τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, στην ανάρτησή του αναφέρει:

Άλλα είπα για τα διαχρονικά προβλήματα της Δικαιοσύνης και άλλα κατάλαβαν ή υποκρίνονται ότι κατάλαβαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τους παρακολουθήσω στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού, είναι φανερό όμως ότι δεν θέλουν να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή