Επίθεση στον διοικητή της Τροχαίας σε πορεία

Επίθεση στον διοικητή της Τροχαίας σε πορεία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πορεία διαμαρτυρίας για την εμπρηστική επίθεση σε στέγη προσφύγων και μεταναστών στα Εξάρχεια πραγματοποίησαν χθες αντιεξουσιαστές και αριστερές οργανώσεις. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 6 χθες το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Κοτζιά, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας, των νεοναζί (τους οποίους και θεωρούν υπεύθυνους για την επίθεση) και υπέρ των καταλήψεων σε κτίρια. Δεν έλειψαν και οι γνωστοί βανδαλισμοί, καθώς μερίδα των διαδηλωτών πέταξε κόκκινη μπογιά τόσο στο κτίριο του δημαρχείου όσο και στο κτίριο της Ακαδημίας στα Προπύλαια. Μετά τη λήξη της πορείας, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμ. Μπενάκη, ομάδα αντιεξουσιαστών εγκλώβισε και ξυλοκόπησε τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργο Διαμαντόπουλο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί τραυματισμένος στο νοσοκομείο 401.

Η εμπρηστική επίθεση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της προηγούμενης Τετάρτης σε στέγη προσφύγων-μεταναστών στην οδό Νοταρά 26 στα Εξάρχεια. Αγνωστα άτομα έσπασαν το τζάμι σε αποθηκευτικό χώρο του κτιρίου όπου βρίσκονταν στρώματα και έριξαν βενζίνη και γκαζάκια. Η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα, χωρίς να απειληθεί η ζωή όσων βρίσκονταν στο εσωτερικό της στέγης (ανάμεσα στους οποίους και οικογένειες με ανήλικα παιδιά). Προκλήθηκαν ωστόσο αρκετές ζημιές στο κτίριο (το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη) και στον εξοπλισμό που είχε συγκεντρωθεί. Οι έρευνες της αστυνομίας, πάντως, δεν έχουν ακόμα αποδώσει κάτι σχετικά με την ταυτότητα των δραστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή