Σε επίπεδα-ρεκόρ το δολάριο έναντι του γιεν

Σε επίπεδα-ρεκόρ το δολάριο έναντι του γιεν

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απόηχος των δηλώσεων της Τζάνετ Τέλεν, επικεφαλής της Federal Reserve, έδωσε χθες τον τόνο στις αγορές, με το δολάριο να σημειώνει τα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων εβδομάδων έναντι του γιεν, τις ευρωπαϊκές αγορές να υποχωρούν με εξαίρεση το Λονδίνο και τις αποδόσεις των ομολόγων Γερμανίας και ΗΠΑ να κινούνται ανοδικά. Η δήλωση της κ. Γέλεν, με την οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου, ίσως και τον Σεπτέμβριο, εξώθησε σε άνοδο το δολάριο, που κάποια στιγμή είχε ενισχυθεί κατά 0,5% έναντι του γιεν, στα 102,39 γιεν, καταγράφοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Την ίδια στιγμή οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων της Γερμανίας σημείωσαν άνοδο 6 μ.β. στο 0,025% και κατέγραψαν, έτσι, το υψηλότερο επίπεδό τους από τις 24 Ιουνίου, την ημέρα μετά το ιστορικό δημοψήφισμα στη Βρετανία. Παράλληλα, έκλειναν με απώλειες όλες οι ευρωπαϊκές αγορές – με τη μεγαλύτερη πτώση 1,12% να σημειώνει ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές να κλείνουν με υποχώρηση από 0,13% ως 0,5%. Η ενίσχυση του δολαρίου συμπίεσε τις τιμές του πετρελαίου, με το αργό ΗΠΑ να υποχωρεί πάνω από 1,5% στα 46,89 δολάρια το βαρέλι και το Brent να χάνει περίπου 1,3% στα 49,65 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή