«Πράσινες» ιδέες από 9 ελληνικές ομάδες

«Πράσινες» ιδέες από 9 ελληνικές ομάδες

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόλλα από φύκια, μηχανές παρακολούθησης ποιότητας νερού, δομικά υλικά για ενεργειακά αποδοτικά κτίρια. Τα παραπάνω είναι μερικές από τις «πράσινες» ιδέες, που πήραν σάρκα και οστά χάρη στον διαγωνισμό ClimateLaunchpad, που απευθύνεται αποκλειστικά σε start-ups που προάγουν την αειφορία. «Οι τελικοί νικητές εντάσσονται αυτόματα στον επιταχυντή Climate-KIC εξασφαλίζοντας έτσι χρηματοδότηση», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Στέλιος Γιατρός, διευθ. σύμβουλος της Chrysalis LΕΑP, κυπριακός επιταχυντής ιδεών, που αποτελεί εταίρο του προγράμματος. «Οι εννέα ελληνικές ομάδες εκπαιδεύτηκαν εν μέρει σε τριήμερη κρουαζιέρα στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal της Celestyal Cruises με στάσεις τη Μύκονο, το Κουσάντασι, τη Σάμο και τη Μήλο, και εν συνεχεία σε έξι εντατικές συνεδρίες επιχειρηματικής καθοδήγησης», σημειώνει ο κ. Γιατρός. Ζητούμενο ήταν η τελειοποίηση των προτάσεών τους, που θα παρουσιαστούν στις 7 Σεπτεμβρίου στο Gazarte.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό (δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected]) και από αυτήν θα προκύψουν οι τρεις νικητές που θα συμμετάσχουν στον ευρωπαϊκό τελικό, τον Οκτώβριο στο Ταλίν. Μέγας χορηγός του προγράμματος είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), ενώ εξίσου το υποστηρίζουν οι Celestyal Cruises, η Ελληνική Τράπεζα και oι Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή