Στα 13,171 εκατ. περιορίσθηκαν οι ζημίες της Forthnet το α΄ 6μηνο

Στα 13,171 εκατ. περιορίσθηκαν οι ζημίες της Forthnet το α΄ 6μηνο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορίσθηκαν οι ζημίες της Forthnet το φετινό α΄ εξάμηνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη. Η Forthnet κατέγραψε ενοποιημένες ζημίες, έπειτα από φόρους, 13,171 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2016 έναντι επίσης ζημιών 15,386 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το πρώτο ήμισυ της φετινής χρονιάς για τη Forthnet ανήλθε στα 164,517 εκατ. ευρώ έναντι ενοποιημένου κύκλου εργασιών 181,574 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Οπως διευκρίνισε σε χθεσινή της ανακοίνωση η εισηγμένη, η πτώση του κύκλου εργασιών οφείλεται στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και στη συντηρητική προσέγγιση όσον αφορά την εμπορική πολιτική της εταιρείας. Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας στις 30 Ιουνίου 2016 είχαν διαμορφωθεί στα 4,035 εκατ. ευρώ έναντι ταμειακών διαθεσίμων 4,059 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2015. Το έσοδο από διαφήμιση εμφάνισε αύξηση κατά 12% ως αποτέλεσμα του διαρκώς αναβαθμιζόμενου περιεχομένου του τηλεοπτικού προγράμματος της Nova. Την ίδια στιγμή οι προσπάθειες βελτιστοποίησης της κοστολογικής βάσης αύξησαν το περιθώριο της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) από 16% το α΄ εξάμηνο του 2015 σε 16,2% το α΄ εξάμηνο του 2016. Τα προσαρμοσμένα EBITDA του α΄ εξαμήνου του 2016 ανήλθαν στα 26,8 εκατ. ευρώ έναντι 29,2 εκατ. ευρώ του α΄ εξαμήνου του 2015, επηρεαζόμενα κυρίως από τη συμπίεση των τιμών και από το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι συνολικές συνδρομές με τη λήξη του α΄ εξαμήνου διαμορφώθηκαν στο 1,1 εκατ. και ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός στις 30 Ιουνίου 2016 ανήλθε σε 325 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της Forthnet, ο διευθύνων σύμβουλος Πάνος Παπαδόπουλος υπογράμμισε τα εξής: «Σε ένα δύσκολο και παρατεταμένο υφεσιακό περιβάλλον με αρνητικές συνέπειες στο διαθέσιμο εισόδημα, συνεχίζουμε να εστιάζουμε τόσο στη βελτίωση της κοστολογικής μας βάσης όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας. Μέσα από νέες συμφωνίες εμπλουτίζουμε το περιεχόμενο και τα διαθέσιμα κανάλια, ενώ εξακολουθούμε να βελτιώνουμε την εμπειρία των συνδρομητών μας, διαθέτοντας πλέον υπό το εμπορικό σήμα Nova όλες τις υπηρεσίες για οικιακούς καταναλωτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προσφέροντας σε όλους εικόνα υψηλής ευκρίνειας και νέες δυνατότητες on demand θέασης περιεχομένου. Η εξασφάλιση της συμφωνίας με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων και η επερχόμενη έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι σημαντικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης της εταιρείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή