Στα 2,20 εκατ. ευρώ υποχώρησαν οι ζημίες της Attica Group

Στα 2,20 εκατ. ευρώ υποχώρησαν οι ζημίες της Attica Group

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ύψος των 2,20 εκατ. ευρώ υποχώρησαν οι ενοποιημένες ζημίες μετά φόρους της Attica Group το εξάμηνο του 2016 έναντι ζημιών 5,84 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Ταυτόχρονα η Attica Group που ανήκει στον όμιλο της MIG πραγματοποίησε ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 109,63 εκατ. το φετινό εξάμηνο έναντι ενοποιημένων πωλήσεων 108,87 εκατ. το α΄ εξάμηνο του 2015. Στις 30 Ιουνίου 2016, τα ταμειακά διαθέσιμα του oμίλου ανέρχονταν σε 40,14 εκατ. έναντι 71,56 εκατ. την 31η Δεκεμβρίου 2015. Οπως εξηγεί η εισηγμένη σε χθεσινή της ανακοίνωση, «σημαντικό μέρος των διαθεσίμων (32,59 εκατ. ευρώ) διοχετεύτηκε το α΄ εξάμηνο 2016 για την αποπληρωμή μακροπρόθεσμων δανείων». Η διοίκηση της Attica Group σχολιάζοντας τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου του 2016 σημειώνει τα εξής: «Η βελτίωση των αποτελεσμάτων έναντι της ιδιαίτερα ικανοποιητικής αντίστοιχης περυσινής περιόδου επιβεβαιώνει τη συνέχιση της θετικής πορείας του ομίλου εν μέσω συνθηκών επιδεινούμενης ρευστότητας της αγοράς και συνέχισης των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων».

Η ενίσχυση του κύκλου εργασιών και των αποτελεσμάτων του ομίλου αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό σύναψε συμφωνία με μία εκ των κορυφαίων τραπεζών του Μαρόκου, την «BMCE Bank Of Africa Group» (BMCE) για την εκμετάλλευση θαλάσσιων γραμμών μεταξύ του Μαρόκου και της Ηπειρωτικής Ευρώπης, μέσω της νεοσυσταθείσας εταιρείας «Africa Morocco Links» (AML). H AML άρχισε τη δραστηριοποίησή της στα τέλη Ιουνίου 2016 με τη δρομολόγηση δύο επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων στη Γραμμή Tanger Med (Μαρόκο) – Algeciras (Ισπανία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή