Μεταγραφικό «ντεμαράζ» της ΑΕΚ

Μεταγραφικό «ντεμαράζ» της ΑΕΚ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου αποδείχθηκε και το πιο παραγωγικό για τη διοίκηση της ΑΕΚ, καθώς με γρήγορες και ουσιαστικές κινήσεις δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Τζόλεον Λέσκοτ και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος προστέθηκαν στο δυναμικό της Ενωσης που απέκτησε δύο ποδοσφαιριστές που βελτιώνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα. Για τον Τζόλεον Λέσκοτ οι συστάσεις είναι περιττές. Πρωταθλητής Αγγλίας με τη Μάντσεστερ Σίτι το 2012 και το 2014, αλλά κυρίως αναπόσπαστο κομμάτι της Πρέμιερ Λιγκ από το 2006 και έπειτα, με παρουσία σε Εβερτον, Γουέστ Μπρόμγουιτς και Αστον Βίλα. Σκληροτράχηλος αμυντικός, άριστος στο ψηλό παιχνίδι, σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία (34) αλλά με παρακαταθήκη γεμάτες ποδοσφαιρικές χρονιές. Μαζί με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι η ΑΕΚ αποκτά –βάσει ονομάτων– πιθανότατα το ποιοτικότερο αμυντικό δίδυμο της ιστορίας της. Σημαντικό στοιχείο του τρόπου παιχνιδιού του Λέσκοτ οι προωθήσεις του στις στημένες φάσεις και η έφεσή του στο σκοράρισμα. Ο Aγγλος έπαιξε με τα εθνικά χρώματα 26 φορές και υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την Ενωση.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποκτήθηκε ως αντι-Μπαρμπόζα και από την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο θα κριθεί αν η ΑΕΚ κέρδισε ή έχασε σε σχέση με τον Πορτογάλο. Στα θετικά του Χριστοδουλόπουλου είναι το γεγονός πως προέρχεται από ένα τριετές πέρασμα από την Ιταλία με περισσότερες από 70 συμμετοχές που βελτίωσαν την ποδοσφαιρική του παιδεία. Επιπρόσθετα, οι εξαιρετικές εμφανίσεις που έχει διαχρονικά σε μεγάλους αγώνες αλλά και το γεγονός πως μπορεί να προσφέρει σε αρκετές θέσεις της επιθετικής γραμμής τον καθιστούν ιδιαίτερα σημαντικό για τα πλάνα του Κετσπάγια.

Η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στην ΑΕΚ είναι ότι το ρόστερ της διαθέτει ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα. Η πείρα αυτών των παικτών, ιδίως σε μια περίοδο περίπου 8 μηνών που διαρκεί το πρωτάθλημα, μπορεί να κάνει τη διαφορά σε συνδυασμό, βεβαίως, με την ικανότητά τους. Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Χριστοδουλόπουλος, Αλμέιδα και Πάτο Ροντρίγκες έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους στην καριέρα τους και, αναμφίβολα, η Ενωση περιμένει πολλά στη «μάχη» του τίτλου.

Για πρώτη φορά από το 2008 η ΑΕΚ δίνει την αίσθηση πως μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, έχοντας ίσως ως μόνη αδυναμία την έλλειψη «έμπειρης» εναλλακτικής λύσης πίσω από τον Αντρέ Σιμόες. Ο ταλαντούχος Γαλανόπουλος θα κληθεί να παίξει αυτόν τον ρόλο, εκτός και αν υπάρξει κάποια εξαιρετική ευκαιρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή