Κερδοφορία μετά την εξυγίανση, ο στόχος για την ΕΒΖ το 2017

Κερδοφορία μετά την εξυγίανση, ο στόχος για την ΕΒΖ το 2017

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελπίδα ότι «του χρόνου θα είμαστε καλύτερα και στη συνέχεια η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης θα περάσει και στην κερδοφορία» εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο επικεφαλής της εταιρείας Χρήστος Ρώσσιος. «Ακολουθώντας τις επιταγές της κυβέρνησης, εφαρμόζουμε με ακρίβεια και συνέπεια το σχέδιο της πιστώτριας τράπεζας για τη διάσωση και ανάπτυξη της εταιρείας και ελπίζω ότι του χρόνου θα είμαστε καλύτερα και στη συνέχεια η ΕΒΖ θα περάσει και στην κερδοφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρώσσιος.

Αφού επανέλαβε ότι το 2017 αναμένεται να σπαρθούν περισσότερα από 100.000 στρέμματα με τεύτλα, έναντι των 57.000 στρεμμάτων φέτος, λόγω και της αύξησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα 70 ευρώ/στρέμμα, έναντι των 52 ευρώ/στρέμμα που είναι σήμερα.

Ως αποτέλεσμα, όπως είπε, ενώ φέτος θα προσληφθεί, μέσω ΑΣΕΠ, εποχικό προσωπικό 800 ατόμων, το 2017 συνεπεία της αύξησης των καλλιεργούμενων εκτάσεων, της επέκτασης των δραστηριοτήτων της βιομηχανίας, αλλά και της επαναλειτουργίας του εργοστασίου στις Σέρρες, ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τους 1.500. «Και δεν μιλάμε για ένα αισιόδοξο νούμερο, αλλά για ρεαλιστικό», επισήμανε.

Φέτος, όπως υπενθύμισε ο κ. Ρώσσιος, η έναρξη λειτουργίας των εργοστασίων σε Πλατύ Ημαθίας και Ορεστιάδα αναμένεται στις 5 και 20 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα.

Την παραγωγή φρουκτόζης και την αξιοποίηση των υποπροϊόντων, που σήμερα «πληρώνονται εργολάβοι για να τα πετάνε», είναι αποφασισμένη να παραγάγει και να αξιοποιήσει η διοίκηση της ΕΒΖ. «Θα προχωρήσουμε σε αξιοποίηση όλων των υποπροϊόντων. Παράγεται μεγάλη και αξιόλογης ποιότητας, βάσει των σχετικών αναλύσεων, ποσότητα φιλοχώματος, υγρή πούλπα και υπολείμματα από ασβεστόλιθο, που σήμερα τα πετάμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή