Εφαρμοσμένο μάρκετινγκ στους λογαριασμούς ΕΝΦΙΑ

Εφαρμοσμένο μάρκετινγκ στους λογαριασμούς ΕΝΦΙΑ

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σπουδαία τακτική «μάρκετινγκ» και επικοινωνιακό τέχνασμα από την πλευρά της κυβέρνησης, κάνουν λόγο στελέχη της αγοράς ακινήτων, αναφορικά με την επιμονή της να κάνει λόγο για μειωμένους λογαριασμούς ΕΝΦΙΑ για το 38,5% (2.463.586) των φορολογουμένων ιδιοκτητών. «Επί της ουσίας, οι μειώσεις αφορούν σε μικροποσά της τάξεως των 10-15 ευρώ, για τη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών αυτών και αφορούν σε ούτως ή άλλως περιουσίες χαμηλής, συγκριτικά, επιβάρυνσης, με το συνολικό ποσό να μην ξεπερνά τα 400-450 ευρώ», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, όμως, οι αριθμοί έχουν και άλλη ανάγνωση, δεδομένου ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό φορολογουμένων θα κληθεί να πληρώσει υπέρογκα αυξημένο φόρο, περισσότερα από 1.000 ευρώ, σε σχέση με το 2015, σε μια χρονιά μάλιστα κατά την οποία μειώθηκαν οι αντικειμενικές αξίες.

Συνολικά τρία διεθνή συνέδρια στο Λονδίνο και ένα στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει ο Σεπτέμβριος με πρωταγωνιστές τις τράπεζες. Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο ξεκινά το συνέδριο της HSBC, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσει το τραπεζικό συνέδριο (έχουν προσκληθεί και εγχώριες τράπεζες) στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου της KBW. Τα συνέδρια στο Λονδίνο ολοκληρώνονται στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου με το τραπεζικό συνέδριο που διοργανώνεται από την Bank of America Merrill Lynch. Ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη το συνέδριο της Barclays, μεταξύ 12 και 14 Σεπτεμβρίου, ωστόσο δεν αναμένεται να συμμετέχουν ελληνικές εταιρείες, διότι ο οίκος έπαψε να καλύπτει αναδυόμενες αγορές.

Θετικά νέα από τις τράπεζες

Με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank ανοίγει σήμερα η αυλαία των τραπεζικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο, ενώ αύριο τη σκυτάλη θα λάβουν Εθνική και Eurobank. Σύμφωνα με αναλυτές, τα αποτελέσματα θα είναι θετικά, δεδομένων των συνθηκών. Αναλυτικότερα, εκτιμούν ότι θα παρουσιάσουν περαιτέρω απομόχλευση, δηλαδή μείωση των υπολοίπων δανείων, μικρή βελτίωση καταθέσεων, μείωση της εξάρτησής τους από τον «ακριβό» ELA και βελτίωση της εικόνας των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ωστόσο, θα υποχρεωθούν σε αύξηση προβλέψεων για ορισμένα μεγάλα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια, όπως αυτά προς τον Μαρινόπουλο.

Ο αγώνας υπ. Εργασίας και Καρυπίδη… στα πέναλτι

Τη λήξη της συμφιλιωτικής διαδικασίας μεταξύ των ιδιοκτητών των σούπερ μάρκετ Καρυπίδης και των απλήρωτων εργαζομένων «σφύριξε» το υπ. Εργασίας, που διαπιστώνει ότι εξαντλήθηκε κάθε λογικό περιθώριο διαλόγου. Το υπουργείο κάνει λόγο για «επιχειρηματικές κινήσεις με απόλυτη αδιαφάνεια, όπως είναι μεταφορά καταστημάτων σε άλλη ιδιοκτησία με αβέβαιο μέλλον για τους εργαζομένους», ενώ υποστηρίζει πως η ιδιοκτησία έχει στην κατοχή της δύο ομάδες ποδοσφαίρου και «πραγματοποιεί πολυδάπανες μεταγραφές», ενώ οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ παραμένουν απλήρωτοι. Φαίνεται πως ο… αγώνας θα πάει κατευθείαν στα πέναλτι, με το υπουργείο να κινητοποιεί πλέον τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Οταν δεν γίνεται έλεγχος του αντισυμβαλλομένου

Μια ακόμη ένδειξη για την κατάσταση απραξίας που υπάρχει στην αγορά αποτελεί και η κίνηση που παρουσιάζει η υπηρεσία ΤΣΕΚ της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ. Η εν λόγω υπηρεσία παρέχει πληροφόρηση για τις ακάλυπτες επιταγές, τις διαταγές πληρωμής, τις πτωχεύσεις, τις κατασχέσεις και οποιαδήποτε σχέση με τη συναλλακτική συμπεριφορά επαγγελματιών και επιχειρήσεων σε άλλα νομικά πρόσωπα, προκειμένου να μπορούν να σχεδιάσουν καλύτερα τις επιχειρηματικές τους επιλογές. Παρά το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων έχει αγοράσει τη σχετική υπηρεσία (σ.σ. η χρήση της υπηρεσίας ΤΣΕΚ γίνεται έναντι αμοιβής), η χρήση της είναι περιορισμένη και υπολείπεται των δυνατοτήτων που προσφέρει. Ετσι, ενώ οι χρήστες στο πλαίσιο του πακέτου που έχουν αγοράσει μπορούν να κάνουν π.χ. 100 αναζητήσεις, ο μέσος όρος των αναζητήσεων δεν ξεπερνά τις 50-60. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον επιχειρηματικό χειμώνα… που καθιστά ανενεργά τα χρήσιμα εργαλεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή