ΝΔ για τα βιβλία Ιστορίας: «Να σεβαστεί η Κυβέρνηση την ιστορική αλήθεια»

ΝΔ για τα βιβλία Ιστορίας: «Να σεβαστεί η Κυβέρνηση την ιστορική αλήθεια»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη με αφορμή την δήλωση του για αλλαγές στα βιβλία Ιστορίας και συγκεκριμένα στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου, εξέδωσε η ΝΔ και ο αρμόδιος τομεάρχης κ. Φορτσάκης. 

Ο κ. Φίλης σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων πως «τα βιβλία της σχολικής ιστορίας αντιμετωπίζουν με αμηχανία τα ζητήματα της σύγχρονης ιστορίας. Στις πλαίσιο της γενικότερης αναδιαμόρφωσης των προγραμμάτων ιστορίας στα σχολεία, είναι προφανές ότι πρέπει να μιλήσουμε για όλα. Δεν πρέπει να υπάρχουν λευκές σελίδες στα βιβλία σχολικής ιστορία», ανοίγοντας επί της ουσίας θέμα "επανεγγραφής" της συγκεκριμένης ευαίσθητης ιστορικής περιόδου.

Ο πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ και Συντονιστής Μορφωτικών υποθέσεων της ΝΔ κ. Φορτσάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του κ. Φίλη ότι “τα βιβλία της σχολικής ιστορίας αντιμετωπίζουν με αμηχανία τα ζητήματα της σύγχρονης θέσεων ιστορίας” και ότι πρόκειται να αναδιαμορφωθούν τα προγράμματα ιστορίας στα σχολεία.

Όπως έγινε σαφές και από την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο Υπουργός δυστυχώς δεν διακρίνεται για την αντίληψή του για την ιστορία.

Τόσο αυτός όσο και συνολικά η ιδεοληπτική Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι παντελώς ακατάλληλοι να προωθήσουν οποιαδήποτε αντικειμενική αλλαγή στο μάθημα της Ιστορίας.

Τους καλούμε να σεβαστούν την ιστορική αλήθεια και να μην εμπλέξουν το μάθημα της Ιστορίας στα μικροπολιτικά παιχνίδια τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή