Διαδηλώσεις κατά της απαγόρευσης του μπουρκίνι στο κέντρο της Αθήνας

Διαδηλώσεις κατά της απαγόρευσης του μπουρκίνι στο κέντρο της Αθήνας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή τους στην πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει το μπουρκίνι και γενικότερα στην ισλαμοφοβία, εξέφρασαν σήμερα αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες με συγκέντρωσή τους στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Συντάγματος και ακολούθησε πορεία προς τη γαλλική πρεσβεία. Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας, οι δρόμοι γύρω από τη γαλλική πρεσβεία παρέμεναν κλειστοί για τα οχήματα.

«Η απαγόρευση του μπουρκίνι αφαιρεί το δικαίωμα των ανθρώπων στην επιλογή», επισήμανε σε ομιλία του ο επικεφαλής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Πέτρος Κωνσταντίνου. Μια μαθήτρια από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, πρόσθεσε ότι «πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς πώς θα ντυνόμαστε και όχι τα κράτη».

Με πρωτότυπο τρόπο επέλεξε να λάβει μέρος ένας διαδηλωτής, ο οποίος πήρε μέρος στη συγκέντρωση ημίγυμνος με γραμμένα στο σώμα του συνθήματα κατά της ισλαμοφοβίας.

Στην πορεία συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα», η Ένωση Μουσουλμάνων Ελλάδας, η Αιγυπτιακή Κοινότητα, η Κοινότητα Σενεγάλης και η Ελληνική Κοινότητα Μπαγκλαντές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή