Αισιοδοξία «κατέγραψαν» οι δείκτες των αγορών

Αισιοδοξία «κατέγραψαν» οι δείκτες των αγορών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με τη βοήθεια των τραπεζικών μετοχών και του ότι οι επενδυτές προσδοκούν αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) μέσα στους προσεχείς μήνες του τρέχοντος έτους. Επιπλέον, θετικά λειτούργησε η ενισχυμένη εμπιστοσύνη της αγοράς στη διεθνή οικονομία και το αδύναμο ευρώ, που ωφελεί τους εξαγωγείς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Conference Board για την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών, ο δείκτης ενισχύθηκε πέραν των προβλέψεων στις 101,1 μονάδες τον Αύγουστο, αναθερμαίνοντας τις προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων εντός του 2016. Η τιμή του πετρελαίου σημείωσε υποχώρηση δεύτερη ημέρα στη σειρά λόγω ενίσχυσης της ισοτιμίας του δολαρίου, αν και η εξασθένηση ήταν περιορισμένη.

Το Brent διαμορφώθηκε στα 48,66 δολάρια το βαρέλι με απώλεια 1,22% και το αργό Νέας Υόρκης, με απώλεια 0,83%, στα 46,59 δολάρια το βαρέλι. Στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,5%, με σχεδόν όλους τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες να ενισχύονται. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 0,59%, στο Παρίσι ο CAC 40 με άνοδο 0,75% και, τέλος, στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με +1,07%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή