Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό

Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί ο ξυλοδαρμός του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου από κουκουλοφόρους, το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) καταδίκασε την επίθεση και έστρεψε τα πυρά της κατά της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι «η άσκηση βίας, στο όνομα μιας ξεπερασμένης δήθεν αντικρατικής αντίληψης, τείνει να προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις όταν η αποθράσυνση ταυτίζεται με την αδράνεια της συντεταγμένης πολιτείας». Μάλιστα, οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. συγκεκριμένα σημείωσαν ότι «κάποιοι, δογματικά, δεν αντιλαμβάνονται το κακό που συντελείται και τον κίνδυνο που διατρέχουν αστυνομικοί και πολίτες, όταν ανέχονται είτε καλύπτουν πράξεις βίας και ανομίας λόγω ιδεοληπτικών αντιλήψεων και συμπεριφορών».

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Διαμαντόπουλος δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμ. Μπενάκη αμέσως μετά την ολοκλήρωση πορείας διαμαρτυρίας αναρχικών για την εμπρηστική επίθεση σε στέγη προσφύγων και μεταναστών στα Εξάρχεια. Ο αξιωματικός, που ήταν επικεφαλής των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας, δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους λίγο μετά τις 9 μ.μ., τη στιγμή που κατευθυνόταν πεζός στο αυτοκίνητό του. Δέχθηκε γροθιές και κλωτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός του και τελικά μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο 401, όπου παρέμεινε και χθες νοσηλευόμενος, κυρίως για προληπτικούς λόγους. Αναμενόταν να πάρει εξιτήριο σήμερα, ενώ είναι η τρίτη φορά που πέφτει θύμα παρόμοιας επίθεσης. Οι δράστες διέφυγαν στα Εξάρχεια δίχως να εντοπιστούν από τους αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης που προσέτρεξαν στο σημείο. Μάλιστα, ακολούθησαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή