Αντιπαράθεση Σκουρλέτη με διοίκηση ΔΕΗ για διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών

Αντιπαράθεση Σκουρλέτη με διοίκηση ΔΕΗ για διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και ΔΕΗ εξελίσσεται το θέμα των ανεξόφλητων οφειλών από λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων από τη διοίκηση της ΔΕΗ για τους οφειλέτες που έχουν μπει στον διακανονισμό των 36 δόσεων, όπου διατυπώθηκε με έμφαση η πρόθεσή της να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσους δεν προσέλθουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς τη διαφοροποίησή του από την πολιτική της ΔΕΗ, ενισχύοντας τη γενικότερη αντιπαράθεσή του με τον επικεφαλής της Επιχείρησης Μανόλη Παναγιωτάκη. «Πρότεινα χθες στον (πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ) κ. Παναγιωτάκη ότι θα πρέπει ίσως η ΔΕΗ να σκεφτεί να μην εκδίδει τους λογαριασμούς σε δίμηνο, αλλά να το πάει έναντι στον μήνα και εκκαθαριστικό στο δίμηνο, όπως κάνει ο ανταγωνισμός της. Αυτό θα διευκολύνει και τον κόσμο να αποπληρώνει μικρότερα ποσά και θα δώσει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να εισπράττει τα χρήματα πιο γρήγορα», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης στον  «Realfm 97,8». Στο ίδιο θέμα είχε αναφερθεί χθες η διοίκηση της ΔΕΗ με ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι εάν οι λογαριασμοί γίνονταν μηνιαίοι, η πρόσθετη επιβάρυνση για τη ΔΕΗ θα ήταν της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σκουρλέτης καταλόγισε εμμέσως στη ΔΕΗ και κακούς χειρισμούς σε σχέση με τη διαχείριση του προβλήματος των ανεξόφλητων οφειλών, σημειώνοντας ότι εξακολουθούν να εμφανίζονται οφειλές από εταιρείες που έχουν κλείσει πολλά χρόνια πριν, αναφέροντας ως παράδειγμα την Πειραϊκή Πατραϊκή. Εξέφρασε επίσης διαφοροποίηση στη χρήση του εργαλείου της διακοπής της ηλεκτροδότησης για τις χαμηλές καταναλώσεις, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι η ΔΕΗ μπορεί να αυξήσει τις εισπράξεις της εάν κυνηγήσει τις μεγάλες καταναλώσεις που εμφανίζουν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΔΕΗ, και τα μεγαλύτερα ποσά ανεξόφλητων.

Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί οδήγησαν σε κλιμάκωση της αντιπαράθεσης Σκουρλέτη – Παναγιωτάκη που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολλούς μήνες με αιχμή τόσο το σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ όσο και το σχέδιο για τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική αγορά.

Ο κ. Σκουρλέτης εξαπέλυσε χθες νέα επίθεση και κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα. Επανέλαβε την κάθετη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ και ερωτηθείς για τη συνεργασία του κ. Πιτσιόρλα με την κυβέρνηση τόνισε: «Ακριβώς επειδή είναι κρίσιμο το πόστο του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που να μπορεί να συνεννοείται με τους υπουργούς και να χαίρει της εμπιστοσύνης τους». Σε ερώτηση για το εάν ο κ. Πιτσιόρλας ανταποκρίνεται σε αυτά τα στοιχεία, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε χαρακτηριστικά: «Αυτό θα φανεί». 

Επιθετικά τοποθετήθηκε ο κ. Σκουρλέτης και απέναντι στη Socar, αποδίδοντας στους Αζέρους πρόθεση μετακύλισης της ευθύνης ενός ενδεχόμενου ναυαγίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή