Σύλληψη μπράβου με παρασκήνιο

Σύλληψη μπράβου με παρασκήνιο

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ομάδα μπράβων, η οποία πωλούσε «προστασία» σε μπαρ και καφετέριες της Αττικής, κατηγορείται ότι συμμετείχε ο 37χρονος Α.Α. που συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών. Εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση. Εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η ανάμειξή του σε υποθέσεις εκβιασμών είχε προκύψει από παλαιότερη έρευνα της Ασφάλειας για τη δράση ομάδας μπράβων που «ήλεγχε» περισσότερα από 150 καταστήματα στην Αττική. Η έρευνα ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με τη σύλληψη 21 «μπράβων» και τον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος 76 συνεργών τους, μεταξύ των οποίων και ο 37χρονος Α.Α.

Για ανάμειξη στην υπόθεση είχαν κατηγορηθεί και τρεις αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε ευαίσθητα πόστα στην Αττική. Ο ένας από αυτούς, 35 ετών, είχε και το 2006 συλληφθεί από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για εκβιασμούς και μετά τη νέα δίωξή του τον Δεκέμβριο προφυλακίστηκε. Μαζί με τους άλλους δύο επίορκους συνάδελφούς του κατηγορούνται ότι ενημέρωναν τους επικεφαλής της ομάδας μπράβων για τις κινήσεις των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, ούτως ώστε να μην εντοπίζονται και να συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους.

Οπως ήταν αναμενόμενο, και οι τρεις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Περιέπλεξαν, ωστόσο, την υπόθεση, καθώς μήνυσαν τους διώκτες τους, κατηγορώντας τους για άσκηση βίας κατά τη σύλληψή τους. Μάλιστα για την υπόθεση, που συνεχίζει να τροφοδοτεί συζητήσεις μεταξύ των αστυνομικών της ΓΑΔΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών είχε προκύψει ότι η οργάνωση διαιρούνταν σε τρεις υποομάδες, καθεμία από τις οποίες είχε υπό τον έλεγχό της καφετέριες και μπαρ σε διάφορες συνοικίες του λεκανοπεδίου και στο κέντρο της Αθήνας. Ο 37χρονος Α.Α. κατηγορείται ότι συμμετείχε στην 1η υποομάδα, η οποία πωλούσε προστασία σε 30 καταστήματα σε Βύρωνα, Καλλιθέα, Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Γαλάτσι, Δάφνη και Γκάζι. Αντίστοιχα, ηγετικό ρόλο στην 3η και ισχυρότερη υποομάδα που «ήλεγχε» πάνω από 70 καταστήματα είχε ο 46χρονος Γ.Μ., γνωστός στη «νύχτα» με τα παρωνύμια «Μεγάλος» και «Τρελός». Πρόκειται για παλαιό γνώριμο της ΕΛ.ΑΣ., καθώς από το 1997 έως το 2014 είχε συλληφθεί πέντε φορές για υποθέσεις εκβιασμών, εκρήξεις κ.ο.κ.

Στους κατηγορουμένους για την υπόθεση συγκαταλέγεται και ο επίσης 46χρονος Γ.Τ. που έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για απόπειρες ανθρωποκτονίας και το 2011 είχε συλληφθεί για εμπλοκή στην υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008 – 2011. Από τη δικογραφία, πάντως, προκύπτει ότι είχε περιφερειακό και όχι κεντρικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος των μπράβων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή