Αντίστροφη μέτρηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Αντίστροφη μέτρηση για τις τηλεοπτικές άδειες

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τρίτο 24ώρο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών με τους εκπροσώπους των οκτώ διεκδικητών ομίλων (μεταξύ αυτών οι Β. Μαρινάκης, Ι. Σαββίδης και Θοδ. Κυριακού, Βλαδ. Καλογρίτσας) να παραμένουν αποκλεισμένοι εντός του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, απ' όπου δεν προβλέπεται να εξέλθουν πριν την ολοκλήρωση της δημοπράτησης του συνόλου των τεσσάρων αδειών.

Η μαραθώνια διαδικασία, παρά το μπαράζ φημών που ήθελαν αυτή να ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τετάρτης, αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ώρες και, όπως εκτιμούν κυβερνητικές πηγές, η ανακοίνωση των τεσσάρων ομίλων που θα εξασφαλίσουν τις τέσσερις άδειες και του τιμήματος που θα καταβληθεί γι αυτές θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Νωρίτερα την Τετάρτη, πηγές της Κ επέμεναν ότι οι ρυθμοί είναι σαφώς πιο αργοί από όσο ήθελαν τα ΜΜΕ και, συνεπώς, η ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν ήταν θέμα ολίγων ωρών.

Καθώς η πολιτική και δημοσιογραφική αγορά κατακλύζονται από φήμες για το ποιός πήρε τις πρώτες άδειες, η κυβέρνηση βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης αντιμέτωπη με ένα μπαράζ ασφαλιστικών μέτρων. Συνολικά εννέα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων θυροκολλήθηκαν στην είσοδο του κτιρίου κατά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και των τεσσάρων νέων σχημάτων που συμμετέχουν στην διαδικασία.

Θυροκολλήθηκαν επίσης η αίτηση του Star κατά της συμμετοχής του εργολάβου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, του Alpha εναντίον άλλων υποψήφιων σχημάτων, του ANT1 εναντίον του σχήματος Σαββίδη, αλλά του MEGA κατά της όλης διαδικασίας.

Ο δικηγόρος του Star και καθηγητής διοικητικού δικαίου, κ. Πάνος Λαζαράτος μιλώντας το πρωί στοn ΣΚΑΪ δήλωσε ότι πρόκειται για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί προ 15ημέρου και, καθώς σήμερα έληγε η προθεσμία, παραδόθηκε το σχετικό έγγραφο.

«Σε αυτά τα ασφαλιστικά μέτρα ζητά το Star τον αποκλεισμό της εταιρείας Καλογρίτσα επειδή στους καταστατικούς σκοπούς της έχει και άλλους σκοπούς εκτός των ραδιοτηλεοπτικών. Η προσωρινή διαταγή δικάστηκε την Παρασκευή η οποία απερρίφθη και τώρα πρέπει να εκδικαστούν τα κανονικά ασφαλιστικά μέτρα στα μέσα Σεπτεμβρίου», διευκρίνισε ο κ. Λαζαράτος.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Alpha κ. Χαράλαμπος Χρυσανθάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν να κάνουν με ορισμένα ζητήματα που αφορούν το έγκυρο των υποβληθεισών υποψηφιοτήτων στον διαγωνισμό, όπως για παράδειγμα της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτική», της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα και της «Dimera».

Οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ από χθες το πρωί, συμμετέχοντας σε μία χρονοβόρα διαδικασία δημοπρασίας. Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα θα βγει από το κτίριο της ΓΓΕΕ πριν και οι τέσσερις άδειες να κατοχυρωθούν στους νικητές, ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα ροής πληροφόρησης από «μέσα προς τα έξω», καθώς ουδείς διαθέτει κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή