Αίσιο τέλος με τον Κουλιμπαλί

Αίσιο τέλος με τον Κουλιμπαλί

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναψαν το «πράσινο φως» οι γιατροί χθες για να κλείσει σήμερα με βούλα και υπογραφές το τριπλό κτύπημα του Παναθηναϊκού, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος. Οι Κρίστοφερ Σαμπά και Ουσμάν Κουλιμπαλί ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, κάτι που θα συμβεί σήμερα το πρωί και με τον Πολ Ζοσέ Εμποκού. Ο Κονγκολέζος επιθετικός έκανε χθες το πρώτο (και πιο σημαντικό) κομμάτι των ιατρικών τεστ και μόλις ολοκληρώσει τα υπόλοιπα, θα πάει στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει τον μονοετή δανεισμό του από την Κιέβο στους «πράσινους».

Σε καλή κατάσταση ο Σαμπά

Ευχάριστη έκπληξη είναι ότι ο Σαμπά εμφανίστηκε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ όσο θα περίμενε κανείς για παίκτη που είχε μείνει καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης και δεν είχε κάνει προετοιμασία. Τα εργομετρικά τεστ ήταν καλά και έδειξαν ότι θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο του αναμενομένου για να μπει σε φουλ ρυθμούς και να τεθεί στη διάθεση του Στραματσόνι. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ξεπέρασε εντελώς την εγχείρηση που είχε κάνει πέρυσι στον αυχένα, αλλά για να προστατευθεί η ομάδα από απρόοπτες επιπλοκές, μπήκε ειδική ρήτρα στο συμβόλαιό του. Ο Σαμπά πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ μόλις ολοκλήρωσε το απόγευμα τις εξετάσεις και συζήτησε, παρουσία του μάνατζέρ του, τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου του.

Ενα πρόβλημα που προέκυψε με τον χρονικό ορίζοντα της εξόφλησης του Πλατανιά για τη μεταγραφή του Κουλιμπαλί, ξεπεράστηκε με προσωπική παρέμβαση του Γιάννη Αλαφούζου. Οι Κρητικοί ήθελαν λιγότερες και μεγαλύτερες δόσεις απ’ αυτές που πρότειναν οι «πράσινοι» και το θέμα λύθηκε με την άμεση καταβολή από τον κ. Αλαφούζο 200.000 ευρώ, που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της μεταγραφής. Ο 27χρονος αμυντικός από το Μάλι είναι σε φουλ ρυθμούς και ετοιμοπόλεμος.

Σε καλό ρυθμό αγωνιστικά είναι και ο Εμποκού, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και ξεκίνησε λίγο πιο αργά τις ιατρικές εξετάσεις. Εχει κάνει προετοιμασία και ο Στραματσόνι μπορεί να τον υπολογίζει άμεσα. Το πιθανότερο είναι ότι μαζί με τον Κουλιμπαλί, θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στο φιλικό του Σαββάτου (20.00) με τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης πιέζουν για την απόκτηση του Ταυλαρίδη και του Χουχούμη, για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες. Ο Αμπέντ έχει επαφές με 2-3 γαλλικές ομάδες και άλλη μία από την Τσάμπιονσιπ, με πιθανότερο σενάριο την παραχώρησή του είτε ως ελεύθερου (το πιθανότερο) είτε ως δανεικού. Ανοικτό παραμένει και το θέμα του Μπουμάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή