«Οχι» Μπουτάρη στα πολιτικά εγκαίνια ΔΕΘ

«Οχι» Μπουτάρη στα πολιτικά εγκαίνια ΔΕΘ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να μην παραστεί στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις 10 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε χθες, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Μάλιστα πρότεινε ψήφισμα ώστε το σώμα να εκφράσει την αντίθεσή του στα πολιτικά εγκαίνια της ΔΕΘ. Στη συνέχεια ωστόσο το απέσυρε, καθώς σημειώθηκαν πολλές αντιδράσεις ακόμα και από δημοτικούς συμβούλους της δικής του παράταξης. Η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, υποστήριξε ότι «δεν είναι σοβαρό να λέμε λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια στον πρωθυπουργό να μην έρθει. Να κάνουμε μια πρόταση για το μέλλον». Ωστόσο η κ. Καλφακάκου δεν φάνηκε αντίθετη στην πολιτικοποίηση των εγκαινίων αλλά πρότεινε οι εξαγγελίες να αφορούν και τη Θεσσαλονίκη. «Να ζητήσουμε ο εκάστοτε πρωθυπουργός να μη λέει μόνο το γενικό σχέδιο για την Ελλάδα αλλά και για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία», συμπλήρωσε.

Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο δήμαρχος εξήγησε ότι αντιτίθεται στα «πολιτικά εγκαίνια», καθώς κάθε χρόνο διαλύεται η πόλη για μέρες λόγω των διαδηλώσεων. «Η ΔΕΘ είναι ένα εμπορικό και όχι πολιτικό γεγονός. Πρέπει να αποσυνδεθεί από την πολιτική για να κάνει και ο εμπορικός κόσμος τη δουλειά του και να μπορέσει να λειτουργήσει η πόλη. Φέτος από την Τετάρτη έχουν ανακοινωθεί διαδηλώσεις και οι επαγγελματίες είναι έξαλλοι με την αναστάτωση που κάθε φορά προκαλείται στην πόλη. Θα μπορούσε να διοργανωθεί κάποιες μέρες πριν από την έκθεση ένα οικονομικό βαλκανικό φόρουμ, σε χώρο έξω από το κέντρο της πόλης, ώστε να γίνουν οι όποιες πολιτικές ανακοινώσεις». Πάντως ο κ. Μπουτάρης διευκρινίζει ότι η αντίθεσή του δεν αφορά τη σημερινή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Παλαιότερα είχα πει “δεν θέλουμε να έρθει ο Σαμαράς”, το θέμα είναι η λειτουργία της πόλης», διευκρινίζει.

Οσον αφορά τη δική του στάση, τονίζει ότι ακόμα δεν έχει λάβει οριστικά την απόφασή του. «Αν όμως αρχίσει από την Πέμπτη να διαλύεται η πόλη, σκέφτομαι σοβαρά να μην πάω στα εγκαίνια», τονίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή