Εκτός διευρυμένου ωραρίου 18 ΕΛΤΑ

Εκτός διευρυμένου ωραρίου 18 ΕΛΤΑ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορισμένες πιθανότητες δίνει η διοίκηση των ΕΛΤΑ να επανέλθει το διευρυμένο ωράριο στα ταχυδρομικά καταστήματα που παρέμειναν υπό προσωρινή, αρχικώς, αναστολή της συγκεκριμένης λειτουργίας.

Πλέον, από τα 40 καταστήματα που περιόρισαν, τον περασμένο Ιούνιο, το ωράριο λειτουργίας τους (απογεύματα και Σάββατα), τα 22 έχουν επανέλθει στο διευρυμένο ωράριο, καθώς κρίθηκε ότι για τα εν λόγω ταχυδρομικά καταστήματα ο περιορισμός λειτουργίας ήταν ζημιογόνος. Για τα υπόλοιπα 18, τα οποία λειτουργούσαν και απογεύματα και Σάββατα έως τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, δεν θα επανέλθει το διευρυμένο ωράριο.

«Εάν γεμίσουμε τα καταστήματά μας με πρόσθετες υπηρεσίες, όπως, για παράδειγμα, χρηματοοικονομικά προϊόντα, ώστε να συμφέρει η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, τότε θα ανοίγουν απόγευμα και άλλα», τόνισε χθες ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Ιωάννης Ζαρολιάγκης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι, αν και επιθυμία της διοίκησης θα ήταν η διεύρυνση του ωραρίου σε όλα τα καταστήματα, τα έσοδα δεν καλύπτουν το κόστος της διευρυμένης λειτουργίας υπό τις παρούσες συνθήκες.

Την ίδια στιγμή, εκτός από τη δυνατότητα διάθεσης πιστωτικών καρτών ή μικροχρηματοδοτήσεων προς ιδιώτες (π.χ., δανειοδότηση μικρών ποσών), η διοίκηση των ΕΛΤΑ προγραμματίζει την παροχή υπηρεσιών ΚΕΠ μέσω των ταχυδρομικών υπαλλήλων. Η προσφορά χρηματοοικονομικών προϊόντων απαιτεί κάποιο χρόνο, ώστε να διευθετηθούν διαδικασίες που θα επιτρέψουν για παράδειγμα την παροχή τους κατά την απογευματινή λειτουργία. Αντιστοίχως, οι σκέψεις για παροχή υπηρεσιών ΚΕΠ είναι σε προκαταρκτικό στάδιο, ενώ έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών. Σκοπός είναι η πιστοποίηση ταχυδρόμων, οι οποίοι να μπορούν, επί πληρωμή, να παρέχουν υπηρεσίες ΚΕΠ σε πολίτες στον χώρο τους. Παράλληλα έχουν ήδη προχωρήσει τα ΕΛΤΑ στην πιστοποίηση 200 εργαζομένων ως ασφαλιστικών συμβούλων, ώστε να επαναφέρουν αντίστοιχα προϊόντα στους πελάτες των ΕΛΤΑ.

«Ανοιγμα» στην ενέργεια

Με στόχο τη διεύρυνση των εσόδων της και με όχημα το προσωπικό της, που φτάνει τα 6.500 άτομα, αλλά και το υφιστάμενο πελατολόγιό της, η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει το άνοιγμα στην αγορά ενέργειας. Πλέον τα ΕΛΤΑ εξυπηρετούν τα δικά τους 650 ταχυδρομικά καταστήματα ως εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, εξοικονομώντας 400.000 ευρώ ετησίως.

Στόχος είναι σε περίπου δύο μήνες να ξεκινήσει η διάθεση του προϊόντος και προς τους οικιακούς πελάτες. «Δεν θέλουμε να είμαστε δεύτεροι σε μερίδιο αγοράς, στόχος μας είναι να είμαστε ηγέτες στην αγορά», δήλωσε ο κ. Ζαρολιάγκης, επισημαίνοντας ότι οι πρώτοι της πελάτες θα προέρχονται από τους εργαζομένους της.

Στο μεταξύ, τόσο ο κ. Ζαρολιάγκης όσο και η πρόεδρος των ΕΛΤΑ, Ευφροσύνη Σταυράκη, τόνισαν ότι η εταιρεία λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και στόχος είναι η ενίσχυση των εσόδων και η ανάπτυξή της. Οι δύο επικεφαλής των ΕΛΤΑ τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, σημειώνοντας ότι στόχος της υπαγωγής των ΕΛΤΑ στο υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων είναι η εφαρμογή ενός σχεδίου αναδιοργάνωσης που να καταστήσει την εταιρεία κερδοφόρα. Δεν παρέλειψαν, μάλιστα, να επισημάνουν ότι αυτή η θέση τους είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με αυτήν της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή