Ελληνικό χρώμα… στην καμπάνια της ΕΤΕπ

Ελληνικό χρώμα… στην καμπάνια της ΕΤΕπ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη είναι το πρώτο πρόσωπο που επέλεξε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην εκστρατεία της για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (Σχέδιο Γιούνκερ). H Ελληνίδα ευρωβουλευτής χρησιμοποιεί το πετυχημένο παράδειγμα της Creta Farm, που πρόκειται να λάβει από το σχέδιο Γιούνκερ 15.000.000 ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε έτη, για να εξηγήσει πώς δουλεύει το Ταμείο, τι σημαίνει για τους Ελληνες και Ευρωπαίους, καθώς και πώς μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Οπως εξηγεί το παράδειγμα της Creta Farm, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν μικρότερα σχέδια μέσω όσων ελληνικών τραπεζών έχουν συνάψει συμφωνία με το Ταμείο. Αρκεί κάποιος να έχει μια καλή ιδέα που να φέρνει δουλειές και ανάπτυξη», είπε η κ. Σπυράκη μετά την παρουσίαση της καμπάνιας στα social media της ΕΤΕπ.

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου 2016 εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί η έκδοση ομολογιακού δανείου από τη Fourlis. Ηδη έχει προχωρήσει η σχετική διαδικασία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε συνεργασία με τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Θα είναι η δεύτερη έκδοση εταιρικού ομολόγου στη νεοσύστατη ελληνική αγορά, αφού η αρχή έγινε από την MLS Πληροφορική. H πρεμιέρα στην εναλλακτική Aγορά Eταιρικών Oμολόγων από την MLS Πληροφορική πραγματοποιήθηκε με τη διάθεση εταιρικών ομολόγων αξίας 4 εκατ. ευρώ (4+1 έτη με επιτόκιο 5,30% και πληρωμή του κουπονιού ανά τρίμηνο). Ακόμη 4 εισηγμένες στη μεσαία κεφαλαιοποίηση έχουν ξεκινήσει επαφές με συμβούλους για να εκδώσουν εταιρικά ομόλογα.

Επιτυχίες της Ελλάδας

Μια σημαντική επιτυχία με πανευρωπαϊκό αντίκτυπο είχαν δύο ελληνικές εταιρείες, που ανέλαβαν την οργάνωση της Ε.E. και του Ευρωκοινοβουλίου. Η Prudential Actuarial Solutions, σε συνεργασία με την Agilis Sa, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, ανέλαβαν τις αναλογιστικές υπηρεσίες και τους αναλογιστικούς υπολογισμούς και επικυρώσεις των προγραμμάτων σύνταξης, υγείας και ανεργίας των Ευρωπαίων αξιωματούχων και του λοιπού προσωπικού στην Ε.Ε. και στο Ευρωκοινοβούλιο. Η επιτυχία αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν ελληνικές εταιρείες σε πείσμα των καιρών, και δίνει ελπίδες σε νέες επιχειρήσεις να τολμήσουν, έχοντας την έδρα τους στην Ελλάδα…

Ταξίδι για έναν συμψηφισμό αντί ενός κλικ σε υπολογιστή

Ενας φορολογούμενος-ιδιοκτήτης ακινήτου, ο οποίος έχει επιστροφή φόρου 500 ευρώ και ΕΝΦΙΑ 400 ευρώ, πρέπει να μεταβεί στην εφορία του και να κάνει αίτηση συμψηφισμού. Αν ο ανωτέρω ιδιοκτήτης είναι μόνιμος κάτοικος σε κάποια νησιωτική περιοχή, για παράδειγμα στην Τήνο, πρέπει να μεταβεί στην αρμόδια εφορία στη Σύρο για να υποβάλει το σχετικό αίτημα. Δηλαδή, πρέπει να καταβάλει τα ναύλα του και ενδεχομένως να χρειαστεί να φάει εκτός του σπιτιού μέχρι να έρθει το πλοίο της επιστροφής. Δηλαδή, πρέπει να δαπανήσει περίπου 100 ευρώ.

Αντιδράσεις για τα νέα εκδοτήρια της Ακρόπολης

Tην αντίδραση των ταξιδιωτικών πρακτορείων προκάλεσε η απόφαση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων να αλλάξει εν μέσω της σεζόν τη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων για οργανωμένες ομάδες τουριστών στην Ακρόπολη. Η απόφαση προβλέπει από την 1η Σεπτεμβρίου όλες οι οργανωμένες ομάδες τουριστών από 2 άτομα και άνω που συνοδεύονται από ξεναγό ότι πρέπει να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους αποκλειστικά από το νέο εκδοτήριο εισιτηρίων ομάδων επισκεπτών Ακρόπολης επί της οδού Ροβέρτου Γκάλι 37 και Γαριβάλδη. Κατόπιν της έντονης αντίδρασης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού, αποφασίστηκε τελικά έως τις 12 Σεπτεμβρίου να λειτουργούν παράλληλα και τα εκδοτήρια της κεντρικής εισόδου και της νότιας Κλιτύος. Η Ομοσπονδία σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να λύσει και τα άλλα προβλήματα που προκύπτουν από τη νέα διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή