Στα 85,8 εκατ. η κερδοφορία του ΟΠΑΠ

Στα 85,8 εκατ. η κερδοφορία του ΟΠΑΠ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίπεδο των 85,816 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας του ΟΠΑΠ το α΄ εξάμηνο του 2016. Ο οργανισμός παρουσίασε υστέρηση κατά 21,94% σε σύγκριση με τα κέρδη των 109,928 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει το α΄ εξάμηνο του 2015.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει στη διανομή προμερίσματος για το τρέχον οικονομικό έτος ύψους 38.231.214,96 ευρώ ή 0,12 ευρώ ανά μετοχή προ της παρακράτησης φόρου. Το ποσόν του προμερίσματος των 0,12 ευρώ ανά μετοχή υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 15%. Συνεπώς, οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ θα λάβουν καθαρό ποσό μετά την ανωτέρω αναφερόμενη παρακράτηση 0,102 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία λογιστική κατάσταση του ΟΠΑΠ, για το β΄ τρίμηνο του 2016 ο οργανισμός ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 33 εκατ. ευρώ από 51,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη το φετινό β΄ τρίμηνο ανήλθαν σε 53,0 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,1%. Στο α΄ εξάμηνο του 2016 τα έσοδα υποχώρησαν 2,6%, στα 678,8 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα το β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης σημείωσαν οριακή πτώση 0,8%, στα 338,1 εκατ. σε σύγκριση με 340,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Σχολιάζοντας τα εξαμηνιαία αποτελέσματα του οργανισμού, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠAΠ Ντάμιαν Κοπ δήλωσε τα εξής: «Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου αναδεικνύουν τις σταθερές επιδόσεις του ομίλου παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από το οικονομικό περιβάλλον. Οι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αυξημένες πιέσεις στα οικονομικά τους, κατάσταση η οποία προβλέπεται να συνεχιστεί και για το υπόλοιπο του 2016. Επιπλέον, η κερδοφορία μας επηρεάστηκε σημαντικά από την πρόσφατη αύξηση του φόρου επί των μεικτών κερδών (GGR), ο οποίος βρίσκεται πλέον στο 35% και είναι σημαντικά υψηλότερος από τα ευρωπαϊκά δεδομένα». Σύμφωνα με τον κ. Κοπ, παρά τις συγκεκριμένες προκλήσεις, «ο ΟΠAΠ ανακοινώνει σταθερά έσοδα, ενώ η προσπάθεια για βελτίωση του κόστους οδήγησε και σε στιβαρό λειτουργικό αποτέλεσμα». Ο κ. Κοπ εκτιμά πως «οι προκλήσεις είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν ή και να ενισχυθούν περαιτέρω. Ωστόσο, με τον συνεχή εμπλουτισμό των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ με την καλύτερη προσέγγιση στους πελάτες και την ενίσχυση της σχέσης με το δίκτυο συνεργατών, σχεδιάζουμε να διατηρήσουμε τις ισχυρές ταμειακές ροές και τη δημιουργία ελκυστικών αποδόσεων για τους πελάτες, συνεργάτες και μετόχους μας».

Ο αριθμός του μόνιμου καθώς και μερικής απασχόλησης προσωπικού της εταιρείας στις 30.06.2016 και 30.06.2015 είναι 799 και 718, αντίστοιχα, ενώ του ομίλου στις 30.06.2016 και 30.06.2015 είναι 950 και 837, αντίστοιχα.

Η προσφορά ενός ευρέος φάσματος ελκυστικών και πρωτοπόρων παιχνιδιών και υπηρεσιών στο σύνολο του δικτύου πωλήσεων, με κατευθυντήριες γραμμές τόσο την αξιολόγηση των πελατών όσο και τις διεθνείς αγορές, αποτελεί επίσης σημαντικό στόχο της εταιρίας. Για το σκοπό αυτό, ο ΟΠΑΠ θα δημιουργήσει μια ειδική ομάδα ανάπτυξης δραστηριοτήτων με έμφαση στην επιτάχυνση της ενίσχυσης των υφιστάμενων προϊόντων, την αύξηση της συχνότητας των πελατών και του κύκλου εργασιών τους και την εξέλιξη νέων ελκυστικών προϊόντων.

Η έκθεση του ομίλου στον πιστωτικό κίνδυνο επέρχεται, κατά κύριο λόγο, από τις επισφαλείς απαιτήσεις των πρακτόρων, καθώς επίσης και από οφειλές πρακτόρων στις οποίες έχουν γίνει διακανονισμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή