O. Γεροβασίλη: «Έχουν εξασφαλιστεί εγγυημένοι όροι πλήρους αντικειμενικότητας»

O. Γεροβασίλη: «Έχουν εξασφαλιστεί εγγυημένοι όροι πλήρους αντικειμενικότητας»

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν έχουμε εικόνα τι συμβαίνει μέσα στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας. Απ’ ότι φαίνεται εξελίσσεται μια ομαλή διαδικασία, με τους κανόνες οι οποίοι ήδη είχαν προαναγγελθεί, ήταν γνωστοί σε όλους. Νομίζω ότι έχουμε μια ομαλή διαδικασία» δήλωσε για την διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα αν έχει ενημέρωση για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, είπε ότι «δυστυχώς οι κανόνες αυτού του διαγωνισμού είναι τέτοιοι, ώστε να μην έχουμε καμιάς μορφής ενημέρωση από το τι συμβαίνει και σε ποια φάση του διαγωνισμού βρισκόμαστε».

Κληθείσα να σχολιάσει τις καταγγελίες για παρατυπίες, έστω και την τελευταία στιγμή, σε σχέση και με τις εγγυητικές επιστολές που έχουν γίνει σχετικά με τον διαγωνισμό, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «είναι μια εξαιρετικά προσεγμένη διαδικασία, επειδή όλοι ήξεραν πόσο λεπτό είναι κάθε σημείο αυτής της διαδικασίας. Έτσι έχουν εξασφαλιστεί και υπάρχουν εγγυημένοι όροι, πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας, της διαδικασίας».

«Προφανώς ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ή και άλλοι, για δικούς τους λόγους, να είχαν λόγους να προσφεύγουν, ωστόσο είμαι βέβαιη ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα» πρόσθεσε.

Ως προς το αίτημα της αντιπολίτευσης για κλήση του κ. Καλογρίτσα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η κ. Γεροβασίλη είπε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα. Ο κάθε πολιτικός φορέας, ο κάθε βουλευτής, μπορεί να έχει τις δικές του απόψεις, εδώ είμαστε, όλα διαφανώς, όλα στην συζήτηση».

Ερωτηθείσα αν «ισχύουν οι 90 ημέρες» που είχε αναφέρει και σε συνέντευξή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Βεβαίως. Οι 90 ημέρες είναι αποτυπωμένο γραπτώς και είναι γνωστό σε όλους, ότι αφού υπάρξουν οι ανάδοχοι, στη συνέχεια προβλέπεται μια περίοδος προσαρμογής, μέχρι 90 ημέρες, αν είναι από τους παλιούς ή μια καινούργια διαδικασία αν πρόκειται για κάποιον ο οποίος δεν έχει ήδη κάποιο τηλεοπτικό σταθμό».

«Στη συνέχεια κάποιος ο οποίος δεν έχει άδεια, δεν θα μπορεί η Digea στην προκειμένη περίπτωση να μεταφέρει αυτό το σήμα, με δεδομένο ότι στις αρμοδιότητες της εταιρείας αυτής είναι να μεταδίδει σήμα νομίμων καναλιών» πρόσθεσε.

Στην ερώτηση «μαύρο δηλαδή κ. Γεροβασίλη;», η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Νομιμότητα. Οι εποχές του “μαύρου” έχουν περάσει στην Ελλάδα. Αυτά συνέβησαν με την δημόσια τηλεόραση. Σήμερα δεν πρόκειται περί αυτού. Σήμερα πρόκειται περί αποκατάστασης νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο, με όρους διαφανείς. Και ο καθένας θα πρέπει να πληρώσει για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού. Όπως είναι υποχρέωση κάθε κυβέρνησης. 27 χρόνια δεν έγινε. Τώρα θα γίνει».

Σε ότι αφορά τις θεματικές και περιφερειακές άδειες, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «δεν έχει ξεκινήσει ακόμα αυτή η συζήτηση, γι’ αυτό ό,τι ακούγεται μέχρι σήμερα, προφανώς δεν εφάπτεται ακριβώς της πραγματικότητας».

«Η συζήτηση αυτή όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός θα ανοίξει αργότερα» κατέληξε στις δηλώσεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή