Τερέζα Μέι: Το Brexit σημαίνει Brexit

Τερέζα Μέι: Το Brexit σημαίνει Brexit

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Το σενάριο διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την παραμονή –ή μη– της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση απέρριψε εμφατικά χθες η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι, υπογραμμίζοντας ότι το Λονδίνο δεν θα αναζητήσει «πλάγιο» τρόπο για να παραμείνει στην Ενωση. Η κ. Μέι προήδρευσε χθες υπουργικού συμβουλίου -–το πρώτο μετά την επιστροφή της από διακοπές– στην πρωθυπουργική θερινή κατοικία του Μπάκινχαμσερ Τσέκερς. «Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σαφείς: το Brexit σημαίνει Brexit. Αυτό σημαίνει όχι δεύτερο δημοψήφισμα και καμία προσπάθεια παραμονής στην Ε.Ε. από την πίσω πόρτα», είπε η πρωθυπουργός πριν από το υπουργικό συμβούλιο.

Η σύσκεψη της κ. Μέι με τους υπουργούς της πραγματοποιείται την ώρα που δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρνουν τους τρεις υπουργούς, αρμόδιους για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. να ερίζουν γύρω από τον τρόπο, την ουσία και τις αρμοδιότητες της διαδικασίας. Τα δύο «στρατόπεδα» φέρονται να είναι αυτό του υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, που απολαμβάνει τη στήριξη του Σίτι και επιθυμεί τη διατήρηση ειδικού οικονομικού καθεστώτος με την Ευρώπη και την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και εκείνο των «σκληρών», όπως του υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, του υπουργού Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις και του υπουργού Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ, αντιτιθέμενοι σθεναρά στην ελεύθερη μετακίνηση. Η κ. Μέι έχει δηλώσει ότι δεν θα επικαλεσθεί το άρθρο 50 για την έξοδο από την Ε.Ε. πριν από τις αρχές του 2017, το νωρίτερο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή