Ανεπαρκείς οι δικλίδες του νόμου κατά τον Χρυσόγονο

Ανεπαρκείς οι δικλίδες του νόμου κατά τον Χρυσόγονο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάγκη συμπλήρωσης –οπωσδήποτε– του θεσμικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς ιδιοκτησίας και διοίκησης των τηλεοπτικών σταθμών επέμεινε χθες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος και παλαιότερα είχε εκφράσει προβληματισμό για της διαδικασία που η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει όσον αφορά την αδειοδότηση.

Ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε (Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84) ότι πρέπει το καθεστώς ιδιοκτησίας και διοίκησης να συμπληρωθεί με δύο κωλύματα, ένα προσωρινό και ένα μόνιμο. «Το προσωρινό κώλυμα είναι, αν σου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ή διεύθυνσή της ή πολύ μεγάλα οικονομικά αδικήματα», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι δεν φωτογραφίζει κάποιον. «Δεν με ενδιαφέρει ποια είναι τα συγκεκριμένα πρόσωπα σήμερα. Αυτά είναι τα πρόσωπα σήμερα, κάποια άλλα μπορεί να είναι αύριο. Η ουσία είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένα προσωρινό κώλυμα, σύμφωνα με το οποίο αυτός, κατά του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη –εάν έχει την ιδιότητα του μέλους Δ.Σ. ή διευθύνοντος συμβούλου ή προέδρου–, πρέπει να απέχει από την άσκηση των καθηκόντων αυτών, μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα με αθώωση ή καταδίκη. Το οριστικό κώλυμα, ότι εάν καταδικαστείς αμετάκλητα, μετά όχι μόνο εκπίπτεις από τις ιδιότητες αυτές, αλλά πρέπει να πουλήσεις τις μετοχές σου –εάν έχεις–, διότι δεν είναι δυνατόν να μείνουν απροστάτευτα το τηλεοπτικό πεδίο και ο δημόσιος βίος της χώρας, απέναντι σε τυχόν προσπάθειες διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στον χώρο αυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή