Μπακογιάννη: Ανησυχία για τις αυθαιρεσίες Ερντογάν

Μπακογιάννη: Ανησυχία για τις αυθαιρεσίες Ερντογάν

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Τουρκία, η Ντόρα Μπακογιάννη και βουλευτές άλλων χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης, προχώρησαν σε κοινή δήλωση, με την οποία εκφράζουν την ανησυχία τους.

Ολόκληρη η κοινή δήλωση:

«Οι εξελίξεις στην Τουρκία είναι πολύ ανησυχητικές και χρήζουν συνολικής απάντησης από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος την νύχτα της 15ης προς τη 16η Ιουλίου, ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει ακολουθήσει μια πολιτική που πιθανόν να επιφέρει σοβαρές συνέπειες στα δικαιώματα των Τούρκων πολιτών, όπως αυτά περιγράφονται στη Σύμβαση για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών.

Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου στις 20 Ιουλίου να χρησιμοποιήσει την ισχύ του και να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και, επομένως, να αναστείλει την εφαρμογή της ανωτέρω Σύμβασης για 3 μήνες, είναι μια απόφαση που ενέχει κινδύνους. Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο πολλές κατηγορίες υπαλλήλων απομακρύνονται από τα καθήκοντά τους και καλούμε το τουρκικό κράτος να εγγυηθεί τη νομική προστασία όσων πλήττονται από αυτές τις αποφάσεις.

Ζητούμε από την Τουρκία, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, να αναλάβει τις ευθύνες της σχετικά με τη Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ακόμα ζητούμε από την κυβέρνηση και τις Αρχές να αναγνωρίσουν το αναφαίρετο δικαίωμα του Συμβουλίου της Ευρώπης να παρακολουθεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα την εφαρμογή των υποχρεώσεων των χωρών-μελών του».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή