Μαραθώνιος με τις άδειες TV

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς επιβεβαίωση των πιο διασταλτικών εκτιμήσεων, όσον αφορά τη χρονική διάρκειά του, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες δεν ολοκληρώθηκε μέχρι αργά χθες το βράδυ, οπότε και όλες οι εκτιμήσεις συνέκλιναν ότι μετατίθεται για σήμερα η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Συγκλίνουσες πληροφορίες ήθελαν χθες το απόγευμα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη δεύτερη άδεια και μέχρι αργά το βράδυ εξελισσόταν ο πλειστηριασμός για την τρίτη.

Και καθώς η περιέργεια για όσα εξελίσσονταν μέσα στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης άγγιζε το κατακόρυφο, κάποιοι επιστράτευσαν μέχρι και drones, που έκαναν την εμφάνισή τους σε δύο περιπτώσεις πάνω από το κτίριο, κινητοποιώντας την αστυνομία.

Η διαγωνιστική διαδικασία για τις άδειες τηλεοπτικών συχνοτήτων συνεχίσθηκε χθες για δεύτερη ημέρα μέσα σε ένα όργιο φημολογίας σχετικά με την πορεία εξέλιξης, με τα ποσά που έπεσαν στο τραπέζι, με την ταυτότητα των πλειοδοτών. Από νωρίς το πρωί αυξημένη ήταν η κινητικότητα έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, καθώς η μία μετά την άλλη, θυροκολλήθηκαν αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, με τις οποίες εγείρονται ενστάσεις κατά της διαδικασίας και κατά συμμετεχόντων σε αυτή. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΣΚΑΪ στρέφεται κατά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και κατά των τεσσάρων νέων σχημάτων που συμμετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του STAR, που ήταν και η πρώτη που θυροκολλήθηκε, στρέφεται κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα. Ακολούθησε η θυροκόλληση του φακέλου με τα ασφαλιστικά μέτρα του ALPHA, τα οποία αφορούν τη συμμετοχή στον διαγωνισμό του καναλιού «Ε», το οποίο τελικά δεν συμμετείχε στη διαδικασία εξαιτίας της εγγυητικής επιστολής που κατέθεσε, καθώς και τις συμμετοχές Καλογρίτσα, Σαββίδη, ALTER EGO και ΣΚΑΪ. Στη συνέχεια κατατέθηκε ο φάκελος ασφαλιστικών μέτρων του ΑΝΤ1, ο οποίος στρέφεται κατά της συμμετοχής της εταιρείας του Ιβάν Σαββίδη, ενώ σε δεύτερη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ο σταθμός στρέφεται κατά της διαδικασίας στο σύνολό της και κατά του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά. Σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προχώρησε και το MEGA, που στρέφεται συνολικά κατά της διαδικασίας. Ο τελευταίος φάκελος που θυροκολλήθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ήταν της εταιρείας Καλογρίτσα και τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούν τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η διαδικασία που η κυβέρνηση επέλεξε για τον διαγωνισμό διαμόρφωσε το περιβάλλον για πάσης φύσεως φήμες, που όπως και την πρώτη ημέρα, έτσι και χθες κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη περιορίσθηκε να δηλώσει ότι η διαδικασία της δημοπρασίας προχώρησε ομαλά, καθώς και τη θέση της κυβέρνησης ότι υπάρχουν εγγυημένοι όροι πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας της διαδικασίας. Η πληθώρα αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που θυροκολλήθηκαν χθες δείχνει ότι άλλη άποψη έχουν σχεδόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Εν τω μεταξύ, η κ. Γεροβασίλη επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες από τις αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, όσον αφορά τα επόμενα βήματα ως προς την αδειοδότηση θεματικών καναλιών και περιφερειακών συχνοτήτων. «Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα αυτή η συζήτηση, γι’ αυτό ό,τι ακούγεται μέχρι σήμερα, προφανώς δεν εφάπτεται ακριβώς της πραγματικότητας», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «η συζήτηση αυτή, όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός, θα ανοίξει αργότερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή