Θεοδωράκης: «Η διαδικασία μπάζει από παντού»

Θεοδωράκης: «Η διαδικασία μπάζει από παντού»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν το ζήτημα είναι μόνο για τα λεφτά, γιατί δεν δίνουν δέκα άδειες; Η διαδικασία μπάζει από παντού και έχει μοναδικό σκοπό να διηγούνται οι ΣΥΡΙΖΑίοι ένα γελοίο αφήγημα στους ψηφοφόρους τους».

Με τον τρόπο αυτό σχολίασε χθες στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης τον πλειστηριασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη από προχθές στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και αναφέρθηκε στους έγκλειστους εκπροσώπους των οκτώ ομίλων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν στάθηκε μόνον στη διαδικασία. Προέβλεψε ότι όλες οι επιλογές της κυβέρνησης θα καταπέσουν σύντομα στη διεθνή Δικαιοσύνη. «Τους ευρωπαϊκούς θεσμούς τούς απασχολεί πολύ το θέμα με τις τέσσερις άδειες, καθώς δημιουργείται καρτέλ στην ενημέρωση. Πιστεύω θα υπάρξει ισχυρή αντίδραση από την πλευρά τους», υποστήριξε και άσκησε κριτική τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως είπε, περιορίζονται μόνον σε γενικόλογες καταγγελίες, ενώ έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το άναρχο τηλεοπτικό καθεστώς που δημιουργήθηκε επί των ημερών τους. Και προκειμένου να διαφοροποιηθεί εμφανώς από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επανέλαβε τις συγκεκριμένες αντιπροτάσεις που έχει κάνει το Ποτάμι, αντί της τραγελαφικής, όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασίας που επέλεξε η κυβέρνηση.

Υποστήριξε ότι η τηλεοπτική αγορά πρέπει να ανοίξει χωρίς αριθμητικό περιορισμό, αλλά σε όσους πληρούν σειρά ποιοτικών κριτηρίων πέραν του τιμήματος. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, υπογράμμισε την ανάγκη αποκλεισμού όσων επιχειρηματιών έχουν ως κύρια δραστηριότητά τους τα δημόσια έργα, την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ και την υποχρεωτική καταβολή του 1% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων των καναλιών, τα οποία θα κατευθύνονται υποχρεωτικώς στην Παιδεία.

Παράλληλα, χθες σε συνεδρίαση της Κ.Ο. και του Πολιτικού Συμβουλίου έγινε συζήτηση και για την πολυσυζητημένη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη επιβεβαίωναν ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα γίνει μια συνάντηση με την κ. Γεννηματά, χωρίς όμως να συμμερίζονται την υπερβολική αισιοδοξία που εκπέμπει η Χαρ. Τρικούπη ότι είναι ζήτημα ολίγου χρόνου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία των δύο κομμάτων που θα οδηγήσει στις κάλπες για την εκλογή νέου αρχηγού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή