Η πτώση του πετρελαίου «οδήγησε» τις αγορές

Η πτώση του πετρελαίου «οδήγησε» τις αγορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας τις τιμές του πετρελαίου που υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων. Είχε προηγηθεί η είδηση ότι αυξήθηκαν τα αποθέματα των ΗΠΑ. Η υποχώρηση του «μαύρου χρυσού», με το αργό ΗΠΑ να βρίσκεται το βράδυ στα 44,73 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 46,20 δολάρια το βαρέλι, επισκίασε, έτσι, τις θετικές ειδήσεις από τη Γερμανία, όπου οι λιανικές πωλήσεις και η απασχόληση παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα από την αναμενόμενη. Οπως επισήμανε ο Μάρκους Χούμπερ, στέλεχος της αγοράς στο Λονδίνο, τα θετικά στοιχεία δεν θα επηρεάσουν πολύ την αγορά, καθώς «δεν κατατείνουν σε αλλαγή πολιτικής της ΕΚΤ ούτε σε επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας».

Εξαιρουμένων των αγορών του Μιλάνου και της Μαδρίτης, που έκλεισαν με περιορισμένα κέρδη 0,31% και 0,36% αντιστοίχως, η υποχώρηση ήταν γενική. Ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με υποχώρηση 0,61%, ο FTSE 100 με υποχώρηση 0,58% και ο CAC 40 της Γαλλίας με υποχώρηση 0,43%. Το ευρώ κυμαινόταν το βράδυ στο 1,1150 δολάριο, αφού η ζήτηση για το αμερικανικό νόμισμα παραμένει ισχυρή τις τελευταίες ημέρες, καθώς η πρόεδρος της Fed έχει ενισχύσει τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή