Το διατραπεζικό σύστημα Swift στο «μάτι» των χάκερ

Το διατραπεζικό σύστημα Swift στο «μάτι» των χάκερ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνεχείς επιθέσεις χάκερ εναντίον τραπεζών σε διεθνή κλίμακα κρούει το παγκόσμιο διατραπεζικό δίκτυο Swift. Οπως αναφέρει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Reuters, το σύστημα ασκεί πιέσεις στις τράπεζες-μέλη του να μην ολιγωρούν και να συμμορφωθούν με τις διαδικασίες ασφαλείας που θεσπίστηκαν μετά την επίθεση και την κλοπή 81 εκατ. δολαρίων από την Bangladesh Βank φέτος τον Φεβρουάριο.

Σε επιστολή προς τα πιστωτικά ιδρύματα, το Swift υπογραμμίζει πως ακολούθησαν και άλλες απόπειρες των χάκερ από τον Ιούνιο και μετά, ορισμένες εκ των οποίων πέτυχαν τον στόχο τους. Οι επιθέσεις αυτές αποσκοπούν να στείλουν, μέσω του συστήματος Swift, ψευδείς εντολές πληρωμών. «Η απειλή δεν πρόκειται να εξαλειφθεί, καθώς οι χάκερ προσαρμόζονται γρήγορα σε νέα δεδομένα, είναι επίμονοι και ακολουθούν προηγμένη τεχνολογία», αναφέρεται στην επιστολή. Το Swift εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει τη μορφή συνεταιρισμού που ανήκει στα μέλη του. Οσον αφορά τις πρόσφατες επιθέσεις, τόνισε ότι υπήρξαν τράπεζες που έχασαν χρήματα χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερα στοιχεία. Το βέβαιον είναι, όπως προσέθεσε στο τέλος, ότι «οι χάκερ στρέφονται κυρίως εναντίον τραπεζών με χαλαρά μέτρα ασφάλειας στη διεκπεραίωση πράξεων μέσω Swift».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή