Μητσοτάκης: Είναι αναγκαία η πολιτική αλλαγή

Μητσοτάκης: Είναι αναγκαία η πολιτική αλλαγή

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανέρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αναγκαιότητα πολιτικής αλλαγής προκειμένου να υπάρξει ελπίδα ανάταξης της χώρας. Το πρόταγμα της ανάταξης δεν αφορά μόνο την οικονομία, αλλά και τους θεσμούς, καθώς, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., χρησιμοποιώντας ως πιο πρόσφατο κρούσμα αυτό του ξυλοδαρμού του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, η χώρα «βουλιάζει θεσμικά». Η ολιγόωρη επίσκεψη στη Νεμέα, όπου ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι ως πρωθυπουργός θα καταργήσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, λειτούργησε ταυτόχρονα ως «προσεχώς» του οδικού χάρτη για έξοδο από την κρίση που θα παρουσιάσει στο Βελλίδειο.

Στόχος της επίσκεψης στη Νεμέα, όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με τον δήμαρχο, πολίτες, καθώς και αγρότες του οινοποιητικού συνεταιρισμού της περιοχής, ήταν να σηματοδοτηθεί η έμφαση που θα δώσει η Πειραιώς στην πρωτογενή παραγωγή. Με αυτή την αφορμή, ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση για το «τραγικό λάθος» του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και δεσμεύθηκε ότι θα τον καταργήσει το συντομότερο δυνατόν ως «άδικο και αναποτελεσματικό». Και όχι τυχαία, καθώς η μείωση της φορολόγησης αποτελεί την προμετωπίδα του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ. Παρότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αναμένεται να παρουσιάσει στο Βελλίδειο το αναλυτικό πρόγραμμα, αλλά τους βασικούς άξονές του, υψηλόβαθμες κομματικές πηγές σημειώνουν ότι από το βήμα της ΔΕΘ θα αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα φορολογικών μειώσεων.

Και ενώ οι συσκέψεις στον τρίτο όροφο της Πειραιώς για το τελικό στίγμα των προτάσεων που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται, σήμερα, στην πρώτη μετά το καλοκαίρι συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου υπό τον πρόεδρο της Ν.Δ., στην αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να συζητηθεί τόσο η στρατηγική ενόψει εμφάνισης στη ΔΕΘ όσο και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Στοίχημα, η παιδεία

Ανάμεσα στα θέματα που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει θέσει ως προσωπικό στοίχημα να αναδείξει στην ατζέντα, είναι αυτό της παιδείας. Η πρόθεση αυτή έχει ήδη προαναγγελθεί με το αίτημά του για σχετική προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή. Η στρατηγική ξεδιπλώνεται ήδη και θα κορυφωθεί ενόψει του αγιασμού στα σχολεία. Σαφές μεταρρυθμιστικό πρόσημο στην παιδεία, όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί ότι καταγράφονται για ακόμη μία φορά οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης, αναμένεται να δώσει με την κοινή εμφάνισή του στις 12 Σεπτεμβρίου με την πρώην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Αβραντίνη «Εκπαίδευση: Ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαβγίζει».

Δεν είναι τυχαίο ότι, την ώρα που η Ν.Δ. ανέβαζε τους τόνους στη Βουλή, ο συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων Θεόδωρος Φορτσάκης μιλούσε για «συνεχή απαξίωση των πανεπιστημίων» με αφορμή την παραίτηση έξι διακεκριμένων μελών του Συμβουλίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κατηγορούσε την κυβέρνηση για υποκρισία ότι δήθεν κόπτεται για την «αποκομματικοποίηση» των πανεπιστημίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή