Οχι hotspots σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές

Οχι hotspots σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποφυγή δημιουργίας hotspots σε περιοχές που διαθέτουν ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη τουριστική ταυτότητα και δεν δέχονται άμεσα προσφυγικές ροές ζητεί, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μουζάλα.

Ο κ. Ανδρεάδης μεταφέρει την αγωνία και τον προβληματισμό τού τουριστικού κόσμου σε σχέση με τα μείζονα ζητήματα των προσφυγικών ροών, που τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζουν νέα αύξηση των αναγκών φιλοξενίας των προσφύγων που βρίσκονται ήδη εγκλωβισμένοι στη χώρα και της σύγχυσης που επικρατεί ως προς τα σχέδια δημιουργίας hotspots σε διάφορες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζει ότι ο σχεδιασμός για τη δημιουργία και τη λειτουργία νέων hotspots πρέπει να βασίζεται σε κριτήρια που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα αλλοιωθεί η καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, δεν θα πληγούν η οικονομία και η απασχόληση, δεν θα επηρεαστούν η λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και η ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, με όποιες επιπρόσθετες επιπτώσεις μπορεί να επέλθουν στην εικόνα, στις αφίξεις αλλά και στα έσοδα του κράτους. Με τη μη δημιουργία hotspots σε προορισμούς με αναγνωρίσιμη τουριστική ταυτότητα θα αποτραπεί η πιθανή δυσφήμηση τόσο των περιοχών αυτών όσο και της χώρας συνολικά. Εξαίρεση αποτελούν ορισμένα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που λόγω της γεωγραφίας τους δέχονται άμεσα ροές και πρέπει να έχουν σημεία ελέγχου και ταχείας μετεγκατάστασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή