ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ.Μίχαλος: Ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει τον κυβερνητικό σχεδιασμό

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται ο επιχειρηματικός κόσμος, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, δήλωσε πως «Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση του «ακατάσχετου» λογαριασμού της επιχείρησης περιμένει ο επιχειρηματικός κόσμος καθώς υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες υποχρεώσεων..» ενώ επισήμανε παράλληλα την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του επαγγελματικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού.

Σχετικά με το θέμα αυτό σημείωσε ότι η θέση των επιμελητηρίων είναι να περιλαμβάνονται σε αυτόν το λογαριασμό μόνο οι βασικές ανάγκες των επιχειρήσεων, δηλαδή μισθοδοσία, ενοίκιο, λογαριασμοί δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων «ώστε να μην εφευρεθούν νέα εξοδολόγια» όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος βλέπει με θετικό τρόπο την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου αλλά περιμένει από την κυβέρνηση να γνωστοποιήσει το σχεδιασμό για τον τρόπο εφαρμογής του καθώς «όσες συζητήσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες υποχρεώσεων στις διάφορες μορφές επιχειρηματικότητας».

(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ