Κινητοποιήσεις μεταναστών σε Κιλκίς – Θεσσαλονίκη

Κινητοποιήσεις μεταναστών σε Κιλκίς – Θεσσαλονίκη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και προσφύγων στο Χέρσο του Κιλκίς, το πρωί της Πέμπτης.

Περίπου 200 άτομα, κυρίως νέοι και παιδιά, βγήκαν από το κέντρο φιλοξενίας στο Χέρσο, κρατώντας πανό με το σύνθημα «Μαμά Μέρκελ» και κατευθύνθηκαν προς τον εθνικό δρόμο που οδηγεί προς το τελωνείο των Ευζώνων.

Στη διασταύρωση του Πολυκάστρου, ωστόσο, αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να ανακόψουν την πορεία τους  και ακολούθησε συμπλοκή με τους πρόσφυγες να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Μετά από 40 λεπτά παραμονής στο σημείο, η ομάδα των προσφύγων, που είχε ως βασικό αίτημα να τους επιτραπεί η έξοδος προς την Ευρώπη, διαλύθηκε.

Στο κέντρο φιλοξενίας στο Χέρσο φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 1300 άτομα.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πρόσφυγες και στη Θεσσαλονίκη.

Με συνθήματα όπως «Δεν είμαστε ευτυχισμένοι εδώ», «Είμαστε πρόσφυγες, όχι τρομοκράτες», «Ανοίξτε τα σύνορα», οι συγκεντρωμένοι στο άγαλμα του Βενιζέλου πρόσφυγες, όπως και στο Χέρσο, είχαν ως κεντρικό αίτημα να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, απηυδισμένοι, όπως έλεγαν, από τις συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα.

Οι πρόσφυγες παρέμειναν στο σημείο δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους, χωρίς ωστόσο να προβούν σε διακοπή της κυκλοφορίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή