Η υποχώρηση της μεταποίησης παρέσυρε τις αγορές

Η υποχώρηση της μεταποίησης παρέσυρε τις αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, επειδή η απροσδόκητη περιστολή του κλάδου της μεταποίησης στις ΗΠΑ εξάλειψε τα αρχικά τους κέρδη.

Οι παραγγελίες και η παραγωγή στον κλάδο ελαττώθηκαν τον Αύγουστο, ανακόπτοντας την αισιοδοξία αναλυτών και αγορών ότι η παγκόσμια οικονομία επιταχύνει τον βηματισμό της. Η τιμή του πετρελαίου σημείωσε απώλειες εξαιτίας των αυξημένων αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ. Το Brent υποχώρησε 2,28% στα 45,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό Νέας Υόρκης είχε πτώση 2,44% στα 43,61 δολάρια το βαρέλι. «Τόσο οι χαμηλές τιμές του “μαύρου” χρυσού όσο και τα στοιχεία της μεταποίησης δείχνουν αδυναμίες της οικονομίας», αναφέρει στο Ρόιτερς ο Τιμ Γκρίσκι, ανώτατο στέλεχος επενδύσεων της Solaris Asset Management. «Υπάρχει φόβος ότι ενδεχομένως να αποσυνδεθεί η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τα επιτόκια με την εικόνα που δείχνουν τα στοιχεία».

Στη Γηραιά ήπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχασε την αρχική κατά 1% άνοδό του και έκλεισε με οριακή 0,04%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,23%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με κάμψη 0,55%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με -0,12% και στο Παρίσι ο CAC 40 με οριακή άνοδο 0,03%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή