Την «προσωπική» αντιπαράθεση ερευνούν οι Αρχές

Την «προσωπική» αντιπαράθεση ερευνούν οι Αρχές

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο η βομβιστική επίθεση στο σπίτι ενός από τους τρεις ιδιοκτήτες του διάσημου κέντρου διασκέδασης στην παραλία Ψαρού της Μυκόνου να είναι προϊόν αντιπαράθεσης μεταξύ ατόμων που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εμπλέκονται στη λειτουργία του καταστήματος, εξετάζουν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, οι οποίοι ανέλαβαν την έρευνα για το συμβάν.

Στο σπίτι του επιχειρηματία εξάλλου, στην Παλαιά Πεντέλη, είχε και τον περασμένο Ιούνιο σημειωθεί εμπρηστική επίθεση από άγνωστα άτομα που είχαν περιλούσει την είσοδο με εύφλεκτο υγρό, πιθανόν βενζίνη. Η βομβιστική επίθεση στη μονοκατοικία της οδού Στεφανίας 13 σημειώθηκε στις 8.35 μ.μ. της Τετάρτης. Από την έκρηξη προκλήθηκαν περιορισμένης έκτασης υλικές ζημιές στη γυάλινη είσοδο του σπιτιού. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς τη στιγμή της επίθεσης στο εσωτερικό της μονοκατοικίας δεν βρισκόταν κανείς.

Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι περισυνέλεξαν υπολείμματα από μασούρι δυναμίτιδας, βραδύκαυστο φιτίλι και κοινό πυροκροτητή. Το σπίτι φυλάσσεται από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας security, ωστόσο η βάρδιά του ξεκινάει στις 10 μ.μ., κάτι που πιθανότατα γνώριζαν οι δράστες της επίθεσης. Στο σημείο πάντως υπάρχουν εγκατεστημένες και λειτουργούν κάμερες ασφαλείας, οι οποίες κατά πληροφορίες κατέγραψαν τις κινήσεις του δράστη.

Στο βίντεο που έχουν ήδη πάρει στα χέρια τους αστυνομικοί της Ασφάλειας απεικονίζεται ένα άτομο που φοράει καπέλο τζόκεϊ να πηδά τον μαντρότοιχο και να πυροδοτεί τον εκρηκτικό μηχανισμό στο προαύλιο του σπιτιού. Αστυνομικοί που έχουν την ευθύνη της έρευνας δεν συνδέουν το περιστατικό με τη δράση κυκλώματος μπράβων που εκβιάζουν, απαιτώντας χρήματα για «προστασία». Αντίθετα, θεωρούν το περιστατικό προϊόν «προσωπικής» αντιπαράθεσης του επιχειρηματία με άτομα που συνδέονται με τη λειτουργία του διεθνούς φήμης beach bar. Επικαλούνται μάλιστα το γεγονός ότι το βράδυ της 4ης Ιουνίου άγνωστοι είχαν περιλούσει με εύφλεκτο υγρό και είχαν βάλει φωτιά στον εξωτερικό μαντρότοιχο της μονοκατοικίας.

Πάντως, η επίθεση στην Παλαιά Πεντέλη είναι πανομοιότυπη με αντίστοιχη που σημειώθηκε τον Ιούνιο στην είσοδο του σπιτιού γνωστού ιδιοκτήτη εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης στη Βουλιαγμένη. Και τότε, οι δράστες είχαν πυροδοτήσει μασούρι με δυναμίτη στην είσοδο της μονοκατοικίας του 48χρονου επιχειρηματία, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του γνωστά καφέ και νυχτερινά κέντρα στο κέντρο της Αθήνας και στην παραλιακή. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αποσυνδέουν την επίθεση στην Πεντέλη τόσο από εκείνη του περασμένου Ιουνίου, όσο και από την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού έξω από πολυτελές ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης την 25η Ιουλίου, παρότι είχε παρόμοια χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή